Yeni otoyol yön mü değiştiriyor?

Olay Gazetesi Köşe Yazarı Yusuf Kayışoğlu, önceki gün Başkan Recep Altepe ile görüşerek kaleme aldığı yazıda, üç şehri ilgilendiren onlarca ilçenin kaderini yeniden şekillendirecek olan İstanbul-Bursa-İzmir Otoban Projesi’ni masaya yatırdı.

Kayışoğlu köşe yazısında şu görüşlere yer verdi;

“Ramsar Sözleşmesi kapsamındaki Uluabat Gölü projenin tartışmaya açılmasındaki ana etkenlerden birisiydi.

Şimdi…

Yeni bir durum var.

O da Kanal Uluabat Projesi…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin üstünde özenle durduğu Kanal Uluabat Projesi’nin birden çok ayağı var çünkü…

Ekoturizm, eğlence, yat turizmi gibi birçok faktörü içine alan projenin gövdesini oluşturacak alanlar, otoban güzergâhının Uluabat Gölü’nün güneyinden kuzeyine kaydırılmasıyla parçalanma riskiyle karşı karşıya…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, içinde Disneyland eğlence merkezinin de yer alacağı Kanal Uluabat Projesi’ne İstanbul-Bursa-İzmir Otoban Projesi’nde gidilmesi düşünülen güzergah değişikliğinin ciddi anlamda zarar vereceğini dile getiriyor.

Bu nedenle projenin ilk haliyle uygulamaya konulmasının daha doğru olacağını vurguluyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Konseyi’nde yaptıkları değerlendirmelere de gönderme yapıyor.

Oradan çıkan sonucun da aynı yönde olduğunu ifade eden Altepe, otoban güzergahının ilk haliyle, yani Uluabat Gölü’nün güneyinden geçmesini isteyeceklerini belirtiyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a Bursa’nın görüşünü aktaracaklarını söylüyor.

Bittiğinde Bursa ile İstanbul’un arasını 1 saate, İzmir ile 2,5 saate indirecek projeye Orhangazililerin de tepkisi büyük olmuştu.

Gemlikle ilgili bazı sıkıntılar da söz konusu…

Ancak, ana tartışma otoban güzergâhının uluslararası finans krizi yaşanması olasılığına karşı Ramsar Sözleşmesi kapsamındaki Uluabat Gölü’nün güneyinden kuzeyine alınmasıyla başlamıştı.

Altepe’nin verdiği bilgi de gösteriyor ki ciddi tartışmaların yaşanmasına neden olan güzergâh değişikliğinde yeniden eskiye dönüş gündemde…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan değerlendirmeler neticesinde bazı tadilatlarla güzergâhın Uluabat’ın güneyine, yani eski rotasına alınmasının daha doğru olacağının ortaya çıktığını ifade ediyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.