Yeni meclis görevine başladı!

Yerel Seçimlerden sonra yeniden göreve seçilen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın ardından yeni dönem Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve Demokrat Partili Belediye Meclis Üyeleri de İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı. Resmen göreve başlayan meclis üyeleri dün yapılan Karacabey Belediyesi Meclis Toplantısı’nda yerlerini aldı. Halkın oylarıyla seçilen meclis üyeleri, “Karacabey çok güzel şeyleri hak ediyor. Bizler meclisimizin sözcülüğünü yapacağız. İlçemizin büyümesi ve kalkınması adına her türlü hizmetin devam etmesi ve gelmesi için var gücümüzle çalışacağız. Tüm hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde güven tazeleyerek belediye başkanı seçilen Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Ali Özkan, yüzde 40,23 oy oranıyla (21 bin 336) yeniden belediye başkanı seçildi. Seçimde ikinciliği yüzde 35,78 oy alan (18 bin 973) Millet İttifakı’nın Adayı İYİ Partili Ayhan Tayfur elde etti. ‘Halkın İttifakı’ olarak yola çıkan Demokrat Parti Adayı Ergün Koç ise, yüzde 21,22 (11 bin 253) oyla üçüncülükle yetindi.
Karacabey’de Ali Özkan yeniden başkan seçilirken, yeni dönem Belediye Meclisi de belirlendi. AK Parti’nin (Cumhur İttifakı) belediye meclisindeki oy oranı yüzde 41,26 olurken, İYİ Parti’nin (Millet İttifakı) yüzde 36,51, Demokrat Parti’nin de yüzde 16,54 olarak belirlendi.
Bu sonuçlar doğrultusunda AK Parti (Cumhur İttifakı) 11+3 ile 14 meclis üyesi elde etti. İYİ Parti’nin (Millet İttifakı) meclisteki sandalye dağılımı 9 olurken, Demokrat Parti’den de 2 isim meclis üyeliğine seçildi.
Karacabey Belediyesi’nin yeni dönem Meclisi’nde şu isimler yer aldı:
AK Parti (Cumhur İttifakı): Murat Avinç (Kontenjan), Nursi Er (Kontenjan), Turgut Yozgat (Kontenjan), Faruk Türe, Nadir Ünlü, Armağan Elçin, Ahmet Ali Kışla, Arzu Uray, Sabahattin Yıldız, Bülent Şen, Ahmet Şen, Gamze Aydın, Özer Kuzu, Hatice Kılıç.
İYİ Parti (Millet İttifakı): Murat Tanrıverdi, Adnan Akın, Gizem Arda, Bala Songül Kuvan, Hasan Hüseyin Kula, Kemal Ziya Koşaner, Nezihi Mestan, Ferudun Şeker, Mustafa Utku.
Demokrat Parti: Mehmet Ali Köfteci, Celal Tosun.
Öte yandan dün yapılan ilk meclis toplantısıyla, yeni dönem Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve Demokrat Partili Belediye Meclis Üyeleri de mazbatalarını alarak resmen görevlerine başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.