Yeni Mahalle kan ağlıyor

Vatandaşlar lahım sularından sokağa çıkamıyor:
*Karacabey Yeni Mahalle’deki 275 ve 276 Sokak’ta oturan vatandaşlar, giderin dar olması nedeniyle her yağmurda taşan pis sulardan sokağa çıkamaz durumda olduklarını söyledi.
*Sorunlarını Belediyeye defalarca iletmelerine karşın, hiçbir çözüm getirilmediğini dile getiren mahalle halkı, “Bize; siz de orada oturmasaydınız” şeklinde sözler sarfediyorlar. Lağım suları ve pis kokular nedeniyle perişan olduk. Derdimize bir an önce çare bulunsun” dedi.
*Vatandaşın talebi üzerine Yeni Mahalle’ye giden CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş ile Meclis Üyesi Bülent Fıçıcı, Belediye’nin ilgisizliğini eleştirirken, Başkan Ergün Koç’u eleştirirken, konunun takipçisi olacaklarının sözünü verdi.
Karacabey Yeni Mahalle’de insanlık dramı yaşanıyor. Özellikle 275 ve 276 Sokak’ta oturan vatandaşlar, lağım suları içinde pislikle uğraşıyor.
            Halkın talepleri doğrultusunda dün Yeni Mahalle’ye giden CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş ile Meclis Üyesi Bülent Fıçıcı, içler acısı durum karşısında şaşırdıklarını belirtti.
            Belediye’nin ilgisizliğinden yakınan Yeni Mahalle halkı, CHP’den konuya el atmasını istedi.
Her yağmur sonrası lağım sularının evlerine ve bahçelerine kadar girdiğine dikkat çeken vatandaşlar, pislik nedeniyle hastalıklarla da mücadele etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.
            Mahalle halkından Nazile Öztürk, Nizamettin Aklaş ile Abdullah Yumitkan, sıkıntılarını bir çok kez Belediye’ye aktardıklarını ancak, kendileriyle ilgilenilmemekten yakındı. Belediye yetkililerinin, “Madem sıkıntınız büyük. Siz de orada oturmayın” şeklindeki sözleriyle şok olduklarını ifade eden vatandaşlar, “Derdimiz çok büyük. Karacabey’in tüm suyu buraya akıyor. Yağmur sularının giderleri tıkaması nedeniyle, tüm pislik ve koku, evimizin içine giriyor. Çocuklarımız sürekli hastalanıyor. Dizlere kadar pis su içinde yaşam mücadelesi veriyoruz. Belediye’dekiler mahallemize gelsin ve acı durumu kendileri görsünler. Bizi oyalamasınlar. Derdimize çare olsunlar” diyerek tepkisini ortaya koydu.
            CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, vatandaşın isyanını haklı bulurken, Belediye Başkanı Ergün Koç’u eleştirdi. Koç’un seçimin ardından halkı unuttuğunu ve sorunlarına duyarsız kaldığını belirten Karabaş, “Böyle bir yönetim şekli olmaz. Vatandaşa hizmet etmek zorunda olan Belediye, görevini yapmalıdır, mazeret üretmemelidir. Başkalarına akıl verme yerine çözüm bulmalıdır. Yeni Mahalle’de içler acısı bir dram yaşanıyor. Belediye işini yapsın ve vatandaşları bu pislikten kurtarsın” dedi.
            CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Fıçıcı ise, konuyu önümüzdeki meclis toplantısında gündeme getireceklerini söyledi.              

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.