Yeni hastane konusunda bir sıkıntı yok!

 

Milletvekili Matlı, belirsizliğe açıklık getirdi:

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Önder Matlı, Karacabey’e yeni bir hastanenin yapılacağını ve bu konuda herhangi bir sıkıntının bulunmadığını söyledi.

            Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında 2012’nin ilk altı ayında gerçekleştirdiği rekor sayıdaki hastane ihalelerinde Karacabey’in yer almaması üzerine kamuoyunda oluşan belirsizliğe Milletvekili Matlı son noktayı koydu.

            Karacabey’e 150 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılacağını müjdeleyen Matlı, “Bu konuda vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Devlet Hastanesi konusunda bir sıkıntı yok” dedi.

Proje değişti, süreç uzadı!

Hastane yapımı için hazırlanan projenin uzun bir süreç gerektirdiğini belirten Matlı, “Daha önce hem Mustafakemalpaşa hem de Karacabey’e yapılacak hastane ihaleleri projelerden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle iptal edildi. Aslında iyi ki de iptal oldu. Biz bu durumu Karacabey’imiz için fırsata çevirdik.

İlçemize 100 yataklı yapılacak olan yeni hastanenin 150 yatağa çıkarılması konusunda Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ile görüştük. Sayın Bakanımızdan bu konuda olumlu yanıt aldık ve hemen girişimlerimizi hızlandırdık.

            Mustafakemalpaşa ilçemize yapılacak yeni hastane projesinde bir sorun çıkmadı. Umut ediyorum ki en kısa sürede hastanenin temelini atacağız.

TOKİ, 1-2 hafta içinde ihale tarihi verecek!

Karacabey’de ise 100 olan yatak kapasitesi 150 yatağa çıkarıldığı için proje değişikliği meydana geldi. Yeniden bir proje hazırlığına girildi ve süreç uzadı. Ancak Karacabey’e yapılacak yeni hastane projesini 1-2 içinde tamamlayarak TOKİ’ye sunacağız. TOKİ de bize 1-2 hafta içinde ihale tarihi verecek. Şunu açık yüreklilikle belirtmek isterim ki, Karacabey’e yeni bir hastane yapılması konusunda herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktır. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun” şeklinde sözlerini noktaladı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.