YENİ EKONOMİK PLAN KİME HİZMET EDER…

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Tarımsal ve sınai üreticilerin sorunlarına gereken desteğin verilmemesi, ekonomide bunalımı artıracak ve işsizlikte patlamaya yol açacaktır. Hem iç piyasa hem de ihracat hacmi daralacak. Ortaya çıkacak eğilimler sermayeyi üretimden çekecek. Finansal piyasa eğilimleri hiç istenmeyen yeni olumsuz rekorlara imza atacaktır.
Soruyoruz!
Sınai üretimin önemli bölümünü gerçekleştiren KOBİ ve çiftçinin, köylünün, hayvancının destek taleplerini görmezden-duymazdan-bilmezden gelen bu programın başarı şansı olabilir mi?
Kesinlikle hayır!
Bu kesimlerin alacağı destek, tüm yan etkilerine karşın söylenen dengelenme için ön koşuldur. En az döviz kurunun uygun düzeylere geriletilmesi kadar önemlidir.
Bu bağlamda bunu dikkate almayan Yeni Ekonomik Planın başarılı olabilmesi olasılık dışıdır. İçinde üreten kesim yok. KOBİ’ler yok. Tarım yok. Hayvancılık yok. Yalnızca parayla para kazanan mafya sistemi var. Finansal dış güçler var. Onlar kazanacak.
Karşılığı?
Vatan varlıkları satıldı, peşkeş çekildi. Son kalanlarla peşkeşe devam. Sonu, ayrıldı ölüm. Ancak can çekişen, canını teslim eden yanında birilerini, birşeyleri de götürür !
Çözüm?
Yeni Ekonomik Plan değil!
Olmadı, olamaz da.
Çözüm!
Üretim Ekonomisi. Halkçı, kamucu ekonomi.
Milli varlıkların canlandırılması yani KİT’lerin.
İstihdam ve iç pazarın önü açılmalı yani çiftçinin, köylünün, hayvancının, KOBİ’lerin.
Başka yolu yok !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.