Yeni Anayasa, milletle yapılmalı!

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Has Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat, yeni anayasanın en büyük özelliğinin millet egemenliğini esas alıyor olması gerektiğini ifade ederek, “Yeni Anayasaya milletimizin eli değsin istiyoruz”dedi.

Vatandaşın yeni anayasadan beklentilerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yozgat, Bursa genelinde başlattıkları çalışmayla milletin iradesini TBMM’ye taşıyacaklarını söyledi ve bugüne kadar Meclis’e vatandaştan 50 bin fikir, talep, beklenti bilgisi ulaştığını açıkladı.

TBMM’ye sunacağız

Hazırladıkları ve mahallelerde vatandaşın doldurmakta olduğu 20 bin adet anayasa anket formunu TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sunacaklarını belirten İsmail Yozgat “Dağıttığımız formlara vatandaş yeni anayasadan beklentisini dilediği gibi yazıyor ve böylece halkın iradesi ortaya çıkıyor”diye konuştu.

Parti olarak yeni anayasa sürecine katkıda bulunmaya çalıştıklarını anlatan Has Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat, Kurucu Meclis önerilerinin anayasa yapımı için en ideal yöntem olduğunu kaydetti.

Yozgat açıklamasında beklentilerini, “Yeni anayasayı çeşitli dini, etnik, bölgesel ve toplumsal farklılaşmaları bir arada ve barış içerisinde tutabilmenin bir adımı olarak görmekteyiz. Biz özgür ve insan onuruna yakışır bir hayatı bu ülkenin insanlarının fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz” sözleriyle ifade etti.

Türkiye’nin yeni bir dönemden geçmekte olduğunu ve anayasa yapım sürecinin kesintisiz sürmesi gerektiğini dile getiren Yozgat, “Yeni anayasa, vesayet sisteminden millet egemenliğine, halksız demokrasiden milletin sahipliğine, ideolojik devletten demokratik devlete, sözde vatandaşlıktan özde vatandaşlığa geçiş için gereklidir” şeklinde konuştu.

Daha önce parti olarak hazırladıkları anayasa çalışmasını Meclis’e sunduklarına da değinen Yozgat, isteyen vatandaşların Has Parti’nin anayasa çalışmasını TBMM’nin internet sayfasından inceleyebileceklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.