Yedek subay celbi başvuruları başladı

Karacabey Askerlik Şubesi Başkanlığı, Kasım 2013 yedek subay celbine tabi olan yükümlülerin 01-30 Eylül 2013 tarihleri arasında hazırlık işlemlerini yaptırmak üzere Askerlik Şubesi'ne başvurmaları gerektiğini duyurdu.

Askerlik Şubesi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“1. Ağustos 2013 yedek subay celbinden itibaren test ve mülakat faaliyetleri ile karışık sınıf ve tıp doktoru ayrımı kaldırılmış, yedek subay celp dönemleri er celp dönemleri ile birleştirilerek şubat, mayıs, ağustos ve kasım olmak üzere dört celp olarak düzenlenmiştir.

2. Seçim ve sınıflandırma işlemleri Ağustos 2013 celbinden itibaren Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi Başkanlığınca yapılmaktadır.

3. Yönetmelik gereğince, seçim ve sınıflandırma işlemi, yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil durumu, akademisyenlik durumu, sağlık durumu, yaş, fiziksel özellik, lisans bitirme notu ile yabancı dil notu nota tahvil edilecek ve seçim bu not üzerinden yapılacaktır.

4. Yeni uygulama nedeniyle yükümlülerin seçim ve sınıflandırma işlemlerine esas olacak sevk öncesi hazırlık işlemleri dönemi getirilmiştir.

5. Kasım 2013 yedek subay celbinde sevke tabi olan yükümlüler 01-30 Eylül 2013 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırmak üzere Askerlik Şubesi Başkanlıklarına müracaat etmeleri gerekmektedir. 01-30 Eylül 2013 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemleri için Askerlik Şubesi Başkanlıklarına, 1111 sayılı askerlik kanununun 47'nci maddesinde belirtilen yasal mazeretleri dışında müracaat etmeyenler bakaya işlemine tabi tutulacaktır. Ayrıca yükümlülerin Askerlik Şubesine gitmeden önce e-Devlet üzerindeki sevk öncesi hazırlık işlemi formunu doldurmaları müteakiben bizzat Askerlik Şubelerine müracaat etmeleri, işlemlerinin daha doğru ve kısa sürede tamamlamalarına katkı sağlayacaktır.

7. Yükümlüler sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırmak üzere Askerlik Şubelerine gelirken; lisans diploması, not döküm belgesi (Transkript), akademisyenlik belgesi (varsa), öğretmen bildirim belgesi çizelgesi (varsa), yabancı dil sonuç belgelerini (varsa) hazır bulunduracaklardır.

8. Askerlik şubesi başkanlıklarına müracaat ederek sevk öncesi hazırlık işlemlerini tamamlayan yükümlüler sınıflandırılacaktır. Seçim ve sınıflandırma sonuçları Milli Savunma Bakanlığınca 25 Ekim 2013 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır.” 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.