Yaza “Merhaba” dediler!

Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin düzenlediği gezi tam not aldı:

Yaklaşık 150 kişinin yer aldığı gezide ilk olarak Yeniköy’deki piknik alınana gidildi. Burada birlikte sabah kahvaltısı yapan topluluk, ardından palyaçolar, merkez usta öğreticiler ve kurum görevlileri rehberliğinde müzik ve çeşitli oyunlarla gönüllerince eğlendi. Unutulmaz bir gün yaşayan öğrenci ve veliler, coşkulu bir Pazar günü geçirdi.

Öğlen saatlerinde düzenlenen mangal partisi veli ve öğrencileri memnun ederken, pişirilen etler iştahla yendi.

Akşam üzeri Malkara’da öğrencilere deniz ve kumsal tanıtıldı. Tatil yapma, toplumla kaynaşma ve denize girme imkanlarının çok kısıtlı olduğunu söyleyen veliler kumsalda dinlenerek çocuklarının deniz keyfinin sevincini yaşadı.

Akranları gibi engellilerin de parklarda oynama, denize ve kumsala gitme haklarının olduğunu söyleyen veliler, engelli çocuklar için kontrollü alanlar oluşturulmasını özellikle istedi.

Geziye katılan veliler; 2006 yılından beri Karacabey ve köylerindeki engellilere eğitim hizmeti veren Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları ile aile gibi olduklarını dile getirdi.

Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teşekkür eden veliler, kendileriyle sürekli ilgilenildiğini, sosyal haklarının alınmasına yardımcı olduklarını, çocuklarının merkeze devam ettikten sonra davranışlarının iyi yönde geliştiğini, merkezdeki deneyimli eğitimcilerin gayretleri sayesinde çocukların eğitimlerinde ilerleme görüldüğünü söyledi.

Hayat Özel Eğitim Merkezi’nin verdiği eğitimin yanında; konferanslar, pamuk şekeri şenliği, dondurma şenliği, hoş vakitler sergisi, sosyal faaliyetler ve geziler düzenlendiğini ifade eden veliler, bu çalışmaların çocuklarının sosyalleşmesini sağladığına dikkat çekti.

Geziye katılan velilere teşekkür eden Kurum Müdürü Salih Bobaç, engelli öğrencilerin toplumla kaynaşmaları ve sosyal hayattan yararlanmaları amacıyla bu tip faaliyetlerin her yıl geleneksel olarak devam edeceğini belirtti.

Bobaç, “Bugün velilerimizin yarısını ağırladık. Önümüzdeki Pazar günü de kalan yarısını geziye götüreceğiz. Öğrenci sayımız her geçen gün artarak devam ediyor. Destek eğitimlerimizi tüm hızıyla sürdürüyoruz. Umut ediyorum ki, kendimize ait yeni binamız ve deneyimli eğitimcilerimiz ile engellilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Mutlulukları gözlerinden okunan veli ve öğrenciler ise, “Bizlere yaşattığınız bu güzel gün için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra geziye katılan veli ve öğrenciler, evlerinden alındıkları gibi yine servislerle evlerine bırakıldı.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.