Yaz Spor Okulları kapılarını açtı!

Karacabeyli çocukların sağlıklı ve tam donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak adına projeler geliştiren İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü; Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi’nin destekleriyle ücretsiz açılan Yaz Spor Okulları hizmete başladı.
Toplam 11 spor branşında 05 -18 yaş grubundaki çocuk ve gençlere ücretsiz eğitim vermek üzere gerçekleştirilecek olan Yaz Spor Okulları’nda bu yıl ilk defa Softbol, Beyzbol ve Ragbi branşlarında da sportif eğitim verileceği duyuruldu.
28 Haziran 2017 tarihinde başlayan Yaz Spor Okulları ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, şu bilgilere yer verdi: “Türk sporuna geleceğin elit sporcularını kazandırmak, çocuk ve gençlerin yaz tatillerini değerlendirebilmeleri amacıyla Karacabey Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlere yönelik olarak 11 branşta Yaz Spor Okulları ile aynı zamanda engelliler için de Yaz Spor Okulumuz açılmıştır.
28 Haziran 2017 tarihinde başlayan kurslarımız 3 haftalık dönemler halinde planlanmış olup, 25 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacaktır. Güreş, Cimnastik, Basketbol, Futbol, Voleybol, Kort Tenisi, Karate, Wushu, Softbol, Beyzbol ve Ragbi branşlarında yapılacak olan yaz spor okullarında bu yıl ilçemizde ilk defa Softbol, Beyzbol ve Ragbi branşlarında da sportif eğitim verilecektir.
14 kadrolu ve fahri antrenörümüzün görev yapacağı yaz spor okullarında yaklaşık olarak 1400 öğrencimize hizmet verilmesi hedeflenmektedir. Kurslar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Atatürk Spor Salonu, Sentetik Sahası, Tenis Kortu, Anadolu Lisesi Spor Salonu, Karacabey Ortaokulu Spor Salonu ile Karpet Halı Saha Tesisleri’nde verilecektir. İstek olunması halinde ek branşlarda da kurs açılabilecektir.
Çocuk ve gençlerimizin eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu atabilmeleri, eğlenceli vakit geçirebilmeleri için çocuk ve gençlerimizi yaz spor okullarımıza bekliyoruz. Veli ve öğrencilerimiz, kurslar hakkında detaylı bilgiyi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’müz (0 224 676 30 29) ve Koordinatör Antrenörlerimizden ( 0535 355 93 05) alabilirler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.