“Yaşlılarımız bizim için yük değil, servettir”

Hamiyet Özenli başkanlığındaki Karacabey AK Parti İlçe Kadın Kolları yönetimi 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde vefa örneği göstererek bir dizi ziyaret ve faaliyetler gerçekleştirdi. Sadece Yaşlılar Günü’nde değil her zaman onların yanında olduklarını ve sık sık ziyaret ettiklerine dikkat çeken Karacabey AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde yaşlılarımızla bir araya geldik. Yaşlılarımız bizlere huzur kokan evlerini açtılar. Onları sadece ziyaret etmekle kalmadık. Kişisel ihtiyaçlarını giderdik, moral verdik. O anlarda hissettiğimiz karşılıklı manevi huzuru kelimelerle anlatamayız.
Geleceğimizin mihenk taşı, toplumun hafızası, değerli büyüklerimizin, ikinci bahar niteliğindeki bu dönemlerinde kendilerine yönelik çalışmalarımıza kararlılık ve azimle devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.
Yaşlıların, tecrübeleriyle geçmiş ile geleceğe gönül ve nesil köprüsü kurduklarını belirten Özenli, “Onlar sayesinde bugün geleceğimize yön veriyor, hayatımızı şekillendiriyoruz. Büyüğüne saygıda kusur eden, bilgi ve deneyimlerinden istifade etmemekte direnen toplumlar körelmeye, işlevsizleşmeye ve mental sorunlarla karşı karşıya kalmaya mahkûmdurlar.
Öyle ki milletimiz dünden bugüne atasına, yaşlısına, çınarına daima sahip çıkan bir toplum olmasının yanı sıra gelecek nesillerinin de bu bilinç ve düşünce ile idrak etmelerine vesile olmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.
Özenli, AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana yaşlıları daima baş üstünde tuttuğunu ve tutmaya da devam edeceğini vurgulayarak, sosyal devlet anlayışının getirdiği düsturla yaşlılara yönelik özel programlar oluşturup, onları ötekileştirmemeye, yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştıklarını kaydetti.
Yaşlılığın hayatın özel ve değerli dönemlerinden biri olduğuna işaret eden Özenli, “AK Parti olarak son 18 yılda yaşlılarımızın rahatı ve refahı için çok büyük adımlar atılmıştır. 2007 yılında yaşlılarımıza evde bakım hizmeti başlattık. İlk kez evde sağlık hizmetini getirerek, çınarlarımızın ayağına sağlık götürdük. İmkanları yetersiz, bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza aylık bağladık.
65 yaş üstü aylığını, 2002-2018 yıllarında tam 7,5 katına çıkardık. 2002 öncesi eski Türkiye’den kalan enkazlardan biri olan utanç vesilesi maaş kuyruklarına son verdik. 65 yaş üstü çınarlarımıza belediye otobüsleri ve halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik, şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarının önünü açtık ve daha birçok yaşlı dostu sosyal politikalar geliştirdik. Ayrıca, engelli vatandaşın yanında çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç olanların bakımını üstlenenlere de bakım parası verdik.
Yaşlılar bizim başımızın tacıdır diyerek onlara hak ettikleri değeri vermeye devam edeceğiz. Sosyal politikalarda 2023 vizyonumuz; ‘Yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz’ şeklindedir. Sağlıklı yaşlanma hedefi doğrultusunda ihtiyaç ve taleplere cevap verme misyonu ile hareket eden partimiz, yaşlılığı bir sorun olmaktan çıkaracak projeler üzerinde çalışmasını hızla sürdürmektedir. Yaşlılarımız bizim için yük değil, büyük bir servettir. Biz varken, yaşlılarımız hiçbir zaman yalnız değil. Onların her türlü ihtiyacında yanında olmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle elleri öpülesi, ömürlük saygıyı hak eden büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, kendilerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.