‘Yarınlarımızı sizler aydınlatacaksınız!’

İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği ’24 Kasım Öğretmenler Günü’, geçtiğimiz Cuma günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Öğretmenler Günü etkinlikleri Cumhuriyet Alanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe geçildi. Buradaki ’24 Kasım Öğretmenler Günü Programı’na; Belediye Başkan Vekili Faruk Türe, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, siyasiler, daire amirleri, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Sunumunu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Müjde Koyuncu ile Edebiyat Öğretmeni M. Fatih Uysal’ın yaptığı ŞYKM’deki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başarıyla düzenlenen etkinlik, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına söz alan Aday Matematik Öğretmeni Cemile Özdemir’in konuşmasıyla başladı. Özdemir, “Öğretmenlik gönül işidir. Yaşamını öğrencilerine adar. Balık vermez, balık tutmayı öğretir. Her öğretmen aslında öğrencisinden çok şey öğrenir. Öğretmenlik bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş; havaya, suya, toprağa… Öğretmenler de öyle can verir topluma. İnsanlık, öğretmen sayesinde tanışmıştır medeniyetle. Öğretmendir karanlıklardan aydınlığa çıkaran toplumları. Ne geçmiş onsuz olabilmiştir, ne de gelecek onsuz düşünülebilir. Ben ve arkadaşlarım, Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bir milletin geleceğini değiştirmeye adayız” dedi.
Daha sonra günün önemini anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, öğretmenlerin gelecek nesiller için çok önemli olduğuna ve her daim hatırlanması gerektiğine vurgu yaptı. Dingin, “Değerli meslektaşlarım; Hiç şüphesiz ki sizler, geleceğimizin yegâne teminatı olan öğrencilerimizi yetiştiren bu toplumun gerçek mimarlarısınız. Öğrencilerimiz bizim varlık sebebimizdir. Evimize ekmek götürme sebebimizdir. İnsanlar da bu en değerli varlıklarını bizlere emanet ediyorlar ve haklı olarak çocukları ile ilgili kaygı taşıyorlar. Velilerimizin bu kaygılarını aslında en iyi biz anlayabiliriz. Çünkü biz hem anne babayız, hem de öğretmeniz. Onları en iyi biz anlayabiliriz. Yeter ki kendi çocuğumuz için taşıdığımız kaygıları öğrencilerimiz için de taşıyalım, yeter ki kendi çocuklarımız için istediğimiz başarıları öğrencilerimiz için de isteyelim. Dahası kendi çocuklarımıza nasıl davranılmasını istiyorsak öğrencilerimize de öyle davranalım. İşte ölçü budur, bu kadar açık ve nettir. Aynı zamanda bu anlayışla çalışmak demek, geleceğe sahip çıkmak demektir. Vatana, millete sahip çıkmak demektir. Millî ve manevi değerlere sahip çıkmak demektir. Bu zorlu sevdanıza sahip çıkın, alnınız açık, başınız dik olsun!” diye konuştu.
Dingin’in konuşmasının ardından gösterime sunulan Türk Tarih Kurumu tarafından Öğretmenler Günü anısına yayınlanan sinevizyon gösterimi büyük beğeni topladı.
İMKB Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İbrahim Akbaş’ın okuduğu, “Ben öğretmen olmak istiyorum” adlı şiiri duygusal anlar yaşatırken, öğrenciler tarafından ustaca sergilenen “Ben Öğretmenim Çocuklar” adlı oratoryo da yoğun alkış aldı.
Etkinlik coşku içinde geçerken, göreve yeni başlayan 32 öğretmen meslek yemini etti.
Yemin töreninin ardından 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında emekliye ayrılan öğretmenler Hizmet Şeref Belgeleri ile onurlandırıldı.
Program, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen öğretmenler arası voleybol masa tenisi, satranç ve voleybol turnuvasında dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.