“Yapı Dekorasyon” eğitimleri için başvurular bekleniyor!

 

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, inşaat teknolojisi alanında belgesiz çalışan kişilerin Temmuz ve Ağustos ayı içinde Ticaret ve Sanayi Odası ile Mesleki Eğitim Merkezi’ne başvurmaları halinde ikinci dönem devam kurslarını Eylül ayı içinde açmak istediklerini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, “16.02.2010 tarih ve 27787 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre 01.01.2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde çalışanlara yetki belgeli usta olarak çalışma zorunluluğu getirilmiştir. Bu alanda belgesiz veya geçici belge ile çalışanların 2015 yılına kadar belge almaları ya da geçici belgelerini yenilemeleri gerekmektedir.

İnşaat teknolojileri alanında çalışanların işlerini yasal çerçevede yapmaları için Mesleki Eğitim Merkezi olarak Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yaparak 16 Haziran 2012 tarihinde başlattığımız 40 saatlik meslek geliştirme ve uyum kurslarının ilk bölümünü 22 Haziran 2012 tarihinde başarıyla bitirdik.

İnşaat teknolojisi alanında belgesiz çalışan kişilerin Temmuz ve Ağustos ayları içinde kurumumuza ya da KTSO’ya başvurmaları halinde ikinci dönem devam kurslarımızı da Eylül ayı içinde açılacağını kamuoyuna duyururuz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.