Yanlış hesap Ankara’dan döndü!

Mustafakemalpaşa Belediye Meclis Üyeleri Erhan Onar, Yaşar Yenipazar, Sinan Saygı, Nezettin Şahinbaş ve Fatih Şengül, Sadi Kurtulan'ın getirdiği şaibeli kararlara “evet” demedikleri için AKP ilçe yönetim kurulu tarafından tedbirli olarak İl Disiplin Kuruluna gönderilmişti.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile AKP İlçe Başkanı Kerim Akça'nın keyfi istekleri doğrultusunda Disipline gönderilen 5 meclis üyesine 2'şer ay uzaklaştırma cezası gelmişti.

Olmayan grup kararları gerekçe gösterilerek haksız yere Disipline gönderildiklerini öne süren meclis üyeleri, İl Disiplin Kurulunun verdiği cezaya Ankara'da itiraz etti.

AKP Ankara Merkez Disiplin Kurulu, Erhan Onar, Yaşar Yenipazar, Sinan Saygı, Nezettin Şahinbaş ve Fatih Şengül'ün savunmalarını inceledikten sonra İl'in verdiği cezaları hukuksuz bularak kaldırılmasına karar verdi. Cezaların kaldırıldığına ilişkin Ankara'nın kararı geçen hafta meclis üyelerine tebliğ edildi.

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu kararı ile aklanmış olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren 5 meclis üyesi, “Biz çiğ yemedik, hiçbir zaman da karın ağrısı yaşamadık. AK Partili meclis üyeleri olarak hiç kimse bizden yasal olmayan kararlara imza atmamızı beklemesin. Ne partimizi şaibeli konuma düşürürüz, ne de belediyemizi. Kimlerin nasıl senaryolar hazırladığı bu kararla net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Pazaryeri Ayakkabıcılar Çarşısı esnafını toplantıya getirerek meclis üyelerine baskı kurmaya çalışanları herkes öğrendi. Yanlış hesaplar sonunda Ankara'dan döndü. Adalet yerini buldu. Aklandığımız için mutlu olduk” dedi.

Ankara'nın kararında, 5 meclis üyesi suçsuz bulunurken, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın muhalefet partisine mensup meclis üyeleriyle işbirliği yaptığına ve AK Parti ilçe yöneticilerini yanlış yönlendirdiğine dikkat çekiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.