Yalazı’dan eğitime destek sözü

Yalazı’dan eğitime destek sözü
Karacabey Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, önceki gün bir araya geldiği Eğitim-Bir Sen İlçe Temsilciliği yöneticilerine, eğitimin her aşamasındaki faaliyetlere Belediye yönetimi olarak tam destek vereceklerini söyledi.
Yalazı, evrensel açıdan bilgi çağında yaşandığını belirterek, okul öncesinden başlayan ve yaşam boyu süren insan eğitime önem vereceklerini kaydetti.
Eğitim-Bir Sen Karacabey Temsilcisi Yusuf Aka’dan eğitim sorunları konusunda bilgi alan Şaban Yalazı, camianın içinden gelen bir kişi olarak, okullarda yaşanan çeşitli sıkıntıların giderilmesine katkıda bulunacaklarını belirtti.
Eğitim-Bir Sen Temsilciliği’ne Karacabey’in tarihini anlatan “Karacabey” adlı eserini armağan eden Yalazı, “Bizim belediyecilikteki vazgeçilmez bir hedefimiz, Karacabey’de bilgili ve başarılı gençlerin sayısını çoğaltmak amacıyla eğitime yüzde yüz destek vermektir. Bu konuda gereken her şeyin yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Üstün eğitim nitelikleriyle donanmış bir toplumun önünde hiçbir engel dayanamaz. Türk milletinin dünyadaki çağdaş eğitim düzeyini yakalaması için Karacabey’de üzerimize düşen gerekli adımlar atılacaktır. Eğitim faaliyetlerini ayrıca kültür etkinlikleriyle destekleyeceğiz. Karacabey’in tüm değerlerini kapsayan eğitim ve kültür yayınları ünitesi oluşturarak, bilgiyi her yaştan insanımızla paylaşacağız. (e-belediyecilik) kapsamındaki projemiz ile SBS ve ÖSS sınavlarına yönelik soru bankası hizmeti sunacağız. Öğrenci Meclisi’miz eğitim konusunda aktif rol üstlenecek, okullardaki bazı sorunların giderilmesinde değerli evlatlarımızla sürekli iş birliği yapacağız. KARMEK projesiyle, sanayide yokluğu önemli ölçüde hissedilen kalifiye eleman ihtiyacına cevap verecek, ilçemizin her köşesindeki gençlerimizin özel sektörde rahatlıkla iş bulmalarına zemin hazırlayacağız. Bu proje kapsamında ev hanımlarına da mesleki eğitim ve beceri kursları sunulacak, onların ürettikleri el emeği ürünlerini pazarlayacakları mekanlar oluşturacağız. Karacabey’de ayrıca bir Kültür ve Kongre Merkezi ile Kent Müzesi’nin de hayata geçirileceğinin bilinmesini istiyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.