Yalan ve hile kazandırıyor gibi görünse de sonuç değişmez!

Karacabey AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Osman Çatak, Yeniköy’deki Orman Piknik Alanı’nın Belediye’ye verilmesinin bilinçli olarak engellendiğini ileri süren Başkan Ergün Koç’u topa tuttu. Ergün Koç’un ne yapacağını iyice şaşırdığını ileri süren Osman Çatak, başarısızlığını özel basın danışmanları aracılı-ğıyla kapatmaya çalıştığını ileri sürdü. Çatak, Koç’un beceriksizliğini, iki de bir yaygara yaparak “AK Parti engelliyor” nağmeleriyle örtbas etmek istediğini söyledi. Çatak, “Ergün Koç ağlamayı bırakmalı ve işine bakmalıdır. Koç, seçim meydanlarında verdiği sözleri yerine getirememenin ruhsal çöküntüsünü yaşıyor. Bu nedenle hata üstüne hata yapmakta ve herşeyi bizim engellediğimizi sanmaktadır.
Seçimlerden hemen sonra geleceğini söylediği “Çatrak’ta bekleyen (!) 20 yatırımcıyı da neredyse bizim engellediğimizi söyleyecek” dedi.
Çatak, Koç’un AK Parti’ye saldırarak ayakta kalabileceğini zannettiği palavraları bırakmasını ve Karacabey’i 24 saat içinde halledeceğini söylediği “Çöp Mezarlığı” sıkıntısından kurtarmasını istedi. Bu konuda yazılı bir açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Osman Çatak şöyle konuştu: “Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, ayağı taşa takılıp düşse, ya da yağmura yakalanıp ıslansa AK Parti’den bilecek.
Başarısızlığını, taktik haline getirdiği dikiş tutmayan su kurnazlıklarıyla kapatmaya çalışması nafile çırpınışlardır.
Başkan Koç, halkın hiçbirşeyi görmediğini, hiçbir şeyi anlamadığını düşünüyor olmalı ki aynı senaryoları temcit pilavı gibi tekrarlamaktadır.
Koç, şimdi de “Orman Kampı İhalesi’ne takıldı. Burada da AK Parti engellemesiyle karşılaştığını belirterek, yalan yanlış beyanlarla halkı kandırmaya çalışmaktadır. Özel basın danışmanlarıyla derelerin tersine akıtılmaya çalışılması, kamu oyu araştırmalarında görülen başarısızlığın son sıradaki yerini değiştirmemektedir. Yasalar çok açık. Sicili bozuk kurum ya da kuruluşlar diledikleri ihalelere giremezler.
Karacabey Belediyesi geçen yıl “Orman Kampı İhalesi” ne girdi. Yeniköy’deki Orman Kampı İhalesini kazandı. Kazanılmışken teminatı yakan Karacabey Belediyesi ihaleyi almaktan neden vazgeçti? “AK Parti engelledi” karalaması yapmak için mi? Belediye, “AK Parti engelliyor” palavralarını bırakmalı ve öncelikle şu anda istiyormuş gibi görüntü verdiği, Yeniköy’deki Orman Kampı İhalesini geçen yıl kazandığı halde neden bıraktı? Teminatı neden yaktı? Bunları Karacabey halkına bir bir açıklamalıdır. Bu yıl Piknik Alanı’nın Karacabey Belediyesi’ne neden verilmediği ortaya konularak tüm açıklığıyla anlatılmalıdır. Varsayalım Belediyemiz bir ihale yaptı. Kazanan kurum, kuruluş yada şahıs teminatını yaktı ve ihaleyi almaktan vazgeçti. Belediye’nin buna karşı yaptırımını biliyor musunuz? İsterseniz anlatayım: Teminat Belediye’ye gelir kaydedilir. İhale tekrarlanır. Daha sonra çekilen kurum, kuruluş yada şahıs bir daha ihaleye alınmaz. Bu konuda yasalar çok açıktır. O halde Karacabey Belediyesi’nin diğer kurum yada kuruluşlardan ayrıcalığı nedir ki, özel muamele beklenmektedir. Piknik Alanı’nın Belediye’ye neden verilmediğinin AK Parti ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmadığı sanırım şimdi daha iyi anlaşılmıştır. AK Parti engelleme yapsaydı, Doğalgazı getirmezdi. TOKİ’nin önünü keserdi. İller Bankası’ndan gelen borçlanmalara engel olurdu. Ergün Koç ucuz politika yapmasın. Bunlarla bir yere varılmaz. Biz, Belediye Meclis çalışmaları sırasında sadece muhalefet olsun diye muhalefet yapmıyoruz. Daha nasıl yardımcı olalım ki? Belediye’ye, 999 altın versek, inanın “neden 1000 değil” diye saldırıya geçer.
Koç’a ne yapsak da yaransak?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.