Yakışmadı Erdinç hoca!

Erdinç hoca köyler liginin ilk sezonunda “Örnek Kaptan” ödülü almıştı. Hatta tertip komitesi üyesi olarak bu ödülü kendisine verilmesini ben teklif etmiştim. Kendi takımından başka rakip takımın oyuncularını da yatıştıran örnek sporcu örnek bir kaptandı. Kısaca bu ödülü layıkıyla hak etmişti.
Ancak hakem olarak tam tersi bir görüntü ortaya çıktı, hakikaten başarılı sporculuk geçmişi olan birine yaptıkları yakışmadı!
Bu güne kadar 4 maçını seyrettim, her maçında başarısızdı. Son İsmetpaşa-Yenikaraağaç maçını ise katletti! Bir hakemin yapmayacağı her şeyi yaptı. Seyirci tepki gösterdikçe inadına ters kararlar verdi. Malum İsmetpaşalıyım, acaba nefsi davranıp taraflı mı seyrediyorum diye düşünerek, maçı birlikte seyrettiğimiz Karacabeyli arkadaşımla pozisyonları beraber değerlendirdik. İnanın onlar da isyan etti!
Erdinç hocayı geçen yıl ilk olarak İsmet Paşa-Hamidiye maçında seyrettim, maçın son dakikalarında ki yanlış kararıyla iki köy arasında olay çıkmasına sebep oldu. Yıllarca futbolcu ve yönetici olarak onlarca turnuvaya katıldım, iki köy arasında olumsuz hiçbir olay yaşanmamıştı. Bu tür organizasyonlar köy gençlerine spor yaptırmanın yanı sıra dostlukları geliştirme ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak değil mi?
Erdinç hocanın Sultaniye-Bakırköy maçını seyrettim. Maçtan sonra galip takım Bakırköy'ün yöneticisi bile isyan etti. Şaban Bayraktar Bey'e şikayette bulundu; “Biz bu hakemi istemiyoruz bir daha bizim maçımıza vermeyin” dedi. Ben o maçta en az 15 hatalı karar tespit ettim. Bakırköylü oyucuya sarı kart gösteriyor ve oyuncuya “Sana bu kartı büyük bir şerefle gösteriyorum” diyor. Sultaniye'den kırmızı kart gösterdiği gence oyundan çıkarken kullandığı cümleleri kendisine hiç mi hiç yakıştıramadım!
Gelelim 26 Ocak Cumartesi gününe: İlk maç Akçakoyun-Subaşı. Akçakoyun'lular, “Bizim maçı Erdinç hoca yönetecekse biz maça çıkmıyoruz” diyor ve orta hakem değişiyor. Yan hakem olarak maça çıkan Erdinç hoca avuta çıkan topu korner gösteriyor. “Hocam avut” diyen oyuncuya “Penaltı vardı, penaltı vermemek için korner gösterdim” diyor ve kornerden gol oluyor.
İsmetpaşa-Yenikaraağaç maçına gelince; ben hayatım boyunca böyle kötü yönetilen bir maç görmedim! Bir hakemin bu kadar hata yapması mümkün değil, şayet maç kaydedilseydi Erdinç hocaya seyrettirilseydi kuşkusuz ömür boyu unutamayacağı utanç vesilesi olurdu! Seyirci tepki gösterdikçe inadına ters kararlar verdi. Ahmet'e aynı oyuncu 5 kez kasti faul yaptı zoraki sarı kart gösterdi. Ahmet uzatma dakikalarında ceza sahası içinde biçildi % 100 penaltıyı vermedi. Ahmet sahayı sedyeyle terk etti. Kamil, “Buna da düdük çalınmaz mı ayıp hocam” dediğinde ise Erdinç Hoca, “Ahmet kendini Arif Erdem gibi atıyor diye vermedim” cevabı veriyor.
Zafer, ikinci sarıdan kırmızı görüyor. Zafer'in gördüğü ilk kart kesinlikle yanlış, ikinci ise ne yan hakem nede kendisi topun elle oynandığını görmüyor, oyunu devam ettiriyor. 3 pozisyon sonra Yeni Karaağaçlı oyuncuların itirazıyla Zafer'e ikinci sarıyı gösteriyor.
Erdinç Bey; iyi insan, iyi sporcu olabilir ancak hiçbir zaman iyi hakem olamaz. Düşünün, bu maç Stat'ta değil de Ortasarıbey'de olsaydı ne olurdu?
Kimse size hakemliği bırakın deme hakkına sahip değil ancak lütfen bu turnuvadan çekilin. Köyler ligi bitmesin!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.