Yağmurlar az da olsa sevindirdi

Yağmurlar az da olsa sevindirdi
Karacabey’de kendini hissettiren sağanak yağışlar, kısa aralıklarla yağmaya başladı.
Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 8-10 derece arasında düşüş kaydedeceğini belirterek, bununla birlikte yağışların da devam edeceğini, ancak kar yağışının ise şimdilik bölgemizde görülmeyeceğini dile getirirken, yağışlar en fazla üretici ile balıkçıyı sevindirdi.
Geçtiğimiz yıldan bu yana bir türlü yağmayan yağmurlar, mevsim özelliklerinden dolayı yüzünü göstermeye başladı.
Balkanlar üzerinden yurdumuzu da etkisi altına alan hava değişimiyle birlikte gelen yağmur bulutları, bölgemizi de etkilerken, dün bölgeye yağan yağmur, üreticiyi de, balıkçıyı da sevindiren boyutlara ulaştı.
Toprağın tavının alabilmesi için yağmurun yağması gerektiğine işaret eden üreticiler, aynı zamanda barajların dolması için yağışlara ihtiyaç olduğunu belirtti. Denizlerin soğuması ve beraberinde de balık akınının başlaması için balıkçıların da aynı beklenti içerisinde olması dikkat çekiyor. Balıkçılar da, daha fazla yağışın, denizleri soğutacağını vurgularken, beklentilerinin kar yağışı olduğu ortaya çıkıyor.
Özellikle yüksek bölgelerde ve yurdumuzun doğu kesimlerinde kar yağışlarının başladığı da meteoroloji yetkilileri tarafından bildirildi. Bölgemizde yaşanan ısı düşmelerine karşın, şimdilik kar yağışının beklenmediği de ifade ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.