Yabancı öğrencilerden Karacabey’de ‘gönüllü çalışma’

• Karacabey Belediyesi ve Mili Parklar iş birliği ile gerçekleşen “Yurtdışı Gönüllü Çalışma Programı” kapsamında 2 hafta boyunca Karacabey’de gönüllü çalışan yabancı öğrenciler, Başkan Ali Özkan ile bir araya geldi. Görüşme sonunda, rehabilitasyon merkezinde tedavisi tamamlanan kuşlar, öğrencilerle birlikte Karacabey’de bulunan Adnan Menderes Parkında doğaya geri salındı. Karacabey, geçtiğimiz günlerden yurtdışından gelen gönülleri öğrencileri ağırladı.

2 haftalık eğitim programı kapsamında Ovakorusu Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezine gelen ve aralarında Meksika, İtalya, İspanya, Ukrayna ve Polonya’dan gelenlerin de olduğu 10 öğrenci, gönüllü olarak merkezde çeşitli iş kollarında görev aldı.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Karacabey Belediyesi iş birliği ile gerçekleşen “Yurtdışı Gönüllü Çalışma Programı” kapsamında 10 öğrenci, Karacabey Yaban Hayvanı Kurtarma Merkezi Şefi Azizcan Sezer ile Orman Muhafaza Memuru Nuri Yılmaz ile birlikte Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret etti.

Yapılan çalışmalar paylaşıldı

Gerçekleşen görüşmede, projenin amacı ile planlanan programı Başkan Özkan’a anlatan Karacabey Yaban Hayvanı Kurtarma Merkezi Şefi Azizcan Sezer Sezer, merkezin yürüttüğü diğer çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulundu.

İlçeye değer katıyor

Belediye Başkanı Ali Özkan da yaptığı açıklamada ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, başarılı bir çalışmanın paydaşları arasında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Karacabey’in uluslararası anlamda da pek çok STK ve resmi kurumla temas halinde olduğunun ve bunun giderek artmasının her anlamda ilçeye değer kattığının altını çizen Özkan, katılımcılara çalışmalarında başarılar diledi.

Öte yandan, ziyaret sonrasında rehabilitasyon merkezinde tedavisi tamamlanan güvercinler, yurtdışından gelen katılımcılarla birlikte Karacabey’de bulunan Adnan Menderes Parkında doğaya geri salındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.