Wolksvagen’den dev yatırım

Wolksvagen’den dev yatırım
Wolksvagengrubunun, Türkiye’de kuracağı otomobil fabrikası için Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ni düşündüğü bildirildi.
Bugünlerde hummalı bir çalışma içerisine giren Mustafakemalpaşa OSB yetkilileri, Wolksvagenfabrikasının ilçede kurulması için seferber oldu. ‘OSB’de 2008 yılının atağı’ denilen yatırımın gerçekleşmesi durumunda Mustafakemalpaşa’daki işsizlik sıkıntısı da büyük ölçüde sona erecek. Wolksvagengrubundan üst seviyede yetkililerin önümüzdeki günlerde Mustafakemalpaşa’ya gelerek, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki rezerv alanlarında incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Volkswagen’in OSB’den bin dönüm yer talep ettiği de belirtildi.
BİN DÖNÜM YER TALEBİ
Wolksvagen grubunun Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nden yer talep ettiği, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Gültaş tarafından da teyit edildi.
Gültaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Wolksvagen grubu Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nden bin dönümlük yer talep etti. Şirket yetkilileri, önümüzdeki günlerde ilçeye gelerek OSB’de rezerv alanında incelemelerde bulunacak. Şirketin OSB’de otomobil fabrikası kurması halinde, OSB’de birçok yan sanayi fabrikasının da bacası tütecek. Yan sanayi fabrikaları ile birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş imkanının sağlanacak olması Mustafakemalpaşa için sevindirici” dedi.
Gültaş, Wolksvagen otomobil fabrikasının ilçeye kurulması için bütün şartları zorlayacaklarını, gerekirse söz konusu arsaların maliyet fiyatına verilebileceğini belirtirken, “2008 yılı Mustafakemalpaşa’nın kalkınma yılı olacak. OSB’de bacası tütmeyen fabrika kalmayacak. Mustafakemalpaşalılar bu şansı kaçırmamalı” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.