‘Vira Bismillah’ diyen balıkçılara renkli uğurlama!

Gırgır ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 15 Nisan tarihinde başlayan genel av yasağı 1 Eylül Pazar günü sona erdi. Bu yıl hamsinin bol olmasını bekleyen Karacabeyli balıkçılar, havaların kurak olması nedeniyle endişelendiklerini de söylerken, hazırlıklarını tamamlayarak “Vira Bismillah” dedi. Karacabey’de Kurşunlu ve Yeniköylü balıkçılar, yeni balık avı sezonunun başlamasıyla birlikte av sezonuna başladı. Av yasağı sonrası limana çektikleri gemilerini ve ağlarını onaran Karacabey Boğazındaki Kurşunlu Mahallesi’ndeki balıkçılar da, av yasağının kalkmasıyla törenle limandan denize açıldı. Havai fişeklerle denize açılan balıkçı tekneleri havadan da görüntülendi.
Balıkçıları el sallayarak uğurlayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘Güzellikler şehri Karacabey’in Kurşunlu Mahallesinde balıkçılık sezonunun açılışı vesilesiyle toplanmış bulunmaktayız. Öncelikle bu sezonda balıkçılık mesleğiyle uğraşan bütün hemşehrilerimize hayırlı olsun diyoruz. Marmara Denizi kıyısında Kurşunlu Mahallesi’ndeyiz. Marmara’daki 4 ana limandan bir tanesi Kurşunlu Limanı’dır, İstanbul Silivri, Bandırma Limanı ve Gemlik Limanıyla birlikte. Lojistik konumu itibariyle balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımızın tercih ettiği önemli bir limandır. Marmara Denizi’nde balıkçıların yakaladığı balıkların yaklaşık yüzde 40’ı Kurşunlu Limanından çıkarak pazara arz ediliyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığı İstanbul-İzmir Otobanının giriş çıkışının da Karacabey’den olması buranın tercih edilmesinde önemli bir yer teşkil ediyor.
Ben sezonun balıkçılara, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.
Özkan Kurşunlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan için önemli bir yeri olduğunu belirterek, ‘Cumhurbaşkanımız gençlik yıllarında burada kamp yapmış. Uzun Dede olarak anılan rahmetli bir büyüğümüzün misafiri olarak bu bölgede kalmıştır’ diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlik yıllarında yanında kaldığı ve bölgede Uzun Dede olarak bilinen Mehmet Köseoğlu’nun torunu balıkçı Rıfat Kayhan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı mezgit balığı yemeye davet etti.
Balıkçı tekneleri saat 00:00 olduğunda alkışlar eşliğinde denize açılırken Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte vatandaşlar balıkçıları el sallayarak denize uğurladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.