Ve huzurlarınızda ikinci Parseker!

Uzun yıllar siyaset cambazı olan babası İlhan Parseker’i izledim.

Doğru Yol Partisi’nin etkin, atak, hırslı politikacılarından biriydi.

Milletvekilliğinde istediği noktaya varamamış olsa da (2002 yılında Doğru Yol Partisi’nin baraj altında kalacağını kendisinin de seçilemeyeceğini söylediğimde pazartesi millet sana şeyiyle gülecek demişti ama millet Çiller’li DYP’yi sandığa gömmüştü) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine kadar yükselmişti İlhan Parseker…

Şimdilerde Bodrum’da deniz taşıtları yarışlarıyla boy gösteriyor.
 **** 
Ve huzurlarınızda ikinci Parseker, TUGİAD Başkanı Ahmet Parseker

Geçtiğimiz günlerde dernek yöneticilerinden Fatih Taşyakan, Hasan Keskin, Nur Gül Aslan ile Hande Civan’ı yanına alarak, basın mensuplarıyla buluşma gerçekleştirdi.

İçlerinde benim de bulunduğum basın mensupları konuştu, önerilerini sıraladı, Başkan Parseker de not aldı.

 **** 
Gazeteciler Yunus Can Topaktaş, Osman Gürçay, Ömer Faruk Çiftçi, Süleyman TurunçMehmet Ali Ekmekçi Bursa’nın ekonomik, toplumsal sorunları konusunda önemli şeyler söylediler.

Söz sırası bana geldiğinde iş insanlarından Bursa’ya sahip çıkmalarını istedim:

Yunuseli Havaalanı imara açılmak isteniyor. Şehir içinde küçük uçaklar için bir havalimanı olmalı. Odunluk’ta Helitaksi’nin olduğu 13 dönümlü alanın 11 dönümüne 60 metre yüksekliğinde otel yapılmak isteniyor. Buna karşılık termal suyun olduğu ve belediyenin yıllardır kamulaştırmak için yoğun çaba gösterdiği Tabakhaneler konut yapılması için TOKİ’ye devrediliyor. “

Bursa’nın en can yakıcı gündemini kısaca aktardıktan sonra Ahmet Parseker’e, “Tayyip Erdoğan, ucuz kredi veriyoruz. Alın yatırım yapın dedi. Bu sözlere ne diyorsunuz?” diye sordum.

Yanıtı çok net oldu:

Önümüzü göremiyoruz ki! Dalgalı kur hepimizi etkiliyor. Bir belirsizlik var. Biz hukuk, adalet, liyakat dediğimizde bunu muhalefet olarak yorumluyorlar.”
 **** 
TUGİAD Türkiye’de 1986 yılında kuruldu.

Ahmet Parseker’in doğum tarihi de 1986…

1,5 yıl daha Bursa’nın bu önemli iş insanları örgütünü yönetmeye devam edecek.

Bakalım ‘Suya sabuna dokunabilecek” şeyler söyleyebilecek mi?

Dahası Bursa’nın gittikçe ağırlaşan trafik, hava kirliliği, sanayi bölgelerinin mantar gibi çoğalması sorunları konusunda TUGİAD Bursa Şubesi ne yapacak?
 **** 
Bu yazının dipnotu: Siyasal iktidarın seküler-laik-çağdaş iş insanlarını dışladığı AKP’nin uzun iktidar döneminde yine de TUSİAD, BUSİAD, TUGİAD gibi kuruluşlar ayakta kalabildiler.

Galiba temelleri sağlam atılmış…

Bakın neler yazıyor TUGİAD’ın Bursa sayfasında:

“TUGİAD Bursa Şubesi de 13 Kasım 2000 tarihinde Muharrem Yılmaz öncülüğünde Kemal Beysel, Yılmaz Küçükçalık ve Turgut İnal tarafından Faruk Aslanoba başkanlığında kuruldu.

Üye yaş ortalamasının 33 olduğu TUGİAD Bursa Şubesi 180 üyeye sahip.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.