Vatanseverler serbest bırakılsın

Karacabey İşçi Partisi Başkanlığı, Ergenekon Davası'ndan tutuklu bulunanların serbest kalması için imza kampanyası düzenledi.

"Anayasa Mahkemesi'nin kararı uygulansın, vatanseverler serbest bırakılsın" adı altında düzenlenen imza kampanyası ile Ergenekon Davası'ndan tutukluların, tutukluluk süreçlerinin yasal sınırı aştığı gerekçesiyle serbest bırakılmalarını istendi.

Sevgi Yolu'nda stant açan İşçi Partisi Karacabey İlçe Başkanı Rıfat Narhın, Bandırma İlçe Başkanı Neriman Çiçek ve Bandırma İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yener Akmaz, el ilanı dağıtılarak vatandaşları 5 Ağustos'da Silivri'ye davet etti.

İP İlçe Başkanı Rıfat Narhın, “Vatansever vatandaşlarımız çeşitli mahkemelerde yargılanıyorlar, halen bu mahkemeler sonuçlanmış değildir. Tutukluluk süreli yasal sınırları aştı. Son olarak Anayasa Mahkemeleri 5 yılı aşan süreçte gerçekleşen tutukluluğun haksızlık olduğunu karara bağlayarak; yargılama süreci sonuçlanmayan ve 5 yıldan fazla tutuklu kalanların serbest bırakılması gerektiğini duyurdu. Bizde daha fazla mağduriyete neden olmaması için bunun uygulanmasını istiyoruz" diyerek Karacabey halkından imza kampanyalarına destek vermelerini istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.