Vatandaşın “KGS” tepkisi

Karacabey'de oturan Nurettin Büyükhelvacı isimli vatandaş, yeni yılda kullanım dışı olacak Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) kartlarına Ziraat Bankası'nın hiçbir işlem yapamamasını eleştirdi.
    Kendisine, “Bu karta işlem yapma yetkimiz yok. Bandırma'ya gidin” şeklinde yanıt verildiğini belirten Büyükhelvacı, “Karacabey'deki diğer bankalar bu karta işlem yaparken, nasıl oluyor da Ziraat Bankası gibi bir kuruluş bunu yapamıyor. Vatandaşı Bandırma'ya sürüklemenin ne anlamı var?” diyerek tepki gösterdi.
    Paralı yollarda kullanılan KGS kartının yılbaşından itibaren işlevini yitireceğini ve yerine yeni bir sistemin geleceğini belirten Nurettin Büyükhelvacı, konuya ilçedeki Ziraat Bankası'nın ilgisiz kalmasına bir anlam veremediğini kaydetti.
    Ziraat Bankası yetkilileri ise, “Biz her zaman vatandaşın yanındayız. İlgisizlik diye bir şey yok. Yalnızca söz konusu karta herhangi bir işlem yapma yetkimiz yok. KGS ile ilgili tüm işlemler Bandırma ve Bursa gibi şubelerimizde yapılmaktadır” yanıtını verdi.
Bankalar sıra ayrımcılığından vazgeçmeli
Diğer taraftan tüm bankaların sıra konusunda vatandaşa ayrımcılık yaptığını iddia eden Nurettin Büyükhelvacı, “Diyelim ki herhangi bir bankaya işimiz düştü. Ancak o bankayla ilgili herhangi bir kart ya da hesabımız yoksa, beklemek zorunda kalıyoruz. Söz konusu bankada kartı ya da hesabı bulunan kişiler işlemlerini hemen gerçekleştirebiliyor.
Bu sistem tüm bankalarda, aynı şekilde işliyor. Bu ayrımcılık değil de nedir? Örneğin ben bir işlem yaptırabilmek için ille de o banka ile çalışmak zorunda mıyım? Böyle bir anlayış olamaz, bu ayrımcılıktan başka bir şey değildir. Bankaların bu sistemden vazgeçmesini istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.