Vatan’dan salça fabrikalarına uyarı

Salça sanayicilerini eleştiren Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “Salçada çiftçimizin kanını şıra, ruhunu vakum olarak kullanmanız affedilmez vahşi kapitalizm örneğidir” dedi.
Ata, salça fabrikalarını uyararak, “Ulusal ekonomimize hizmet etmelisiniz. Bu topraklarda doğdunuz, bu topraklarda üretenlerin alın teri, göz nuru emekleriyle varlığınızı sürdürüyorsunuz. Uygulamalarınız vahşet içermektedir” diye konuştu.
Ata, “Sözleşmelerden kaynaklanan sözünüzü tutmak yerine fiyat düşürerek çiftçimizi ve ulusal ekonomimizi baltalıyorsunuz. Üretim ekonomisinin temeli iç piyasa hareketliliğidir. Bundan doğacak planlı tarım, çiftçimizin üretmeye yönelik korunması ile varlığınızı sürdürebilirsiniz. Bunun dışındaki tüm uygulamalarınız süreç içinde elinizde patlayacak bir bomba niteliğindedir. Görünüşte sözleşmedeki anlaşmaya uyduğunuzu savunuyorsunuz. Ancak %30-40 fire kesimleriniz vicdan,ahlak ve ulusal çıkarlara sığmamaktadır. Ürünün salça sağlayacak kalitede olmadığını iddia edebilirsiniz. O zaman soruyoruz;neden 6-7 saatlik yollardan domates getirerek salçanın kalitesini düşürüyorsunuz? İçeriğindeki suyun salça üretimindeki önemini mi bilmiyorsunuz? O halde amacınız nedir? Çiftçimizi ve tarımımızı yok etmeye yönelik işbirlikçi iktidar ve zümrelerin hizmetkarlığına mı soyundunuz? Karacabey biliyor ki fire kesimlerinizin nedeni tamamen fiyatı aşağı çekmektir. Bunu yapmakla kar sağlayacağınızı zannediyorsanız, büyük bir aldanış ve aldatış içindesiniz. Uygulamalarınız hem size hem yurdumuzun çıkarlarına kesinlikle balta vurmaktır. Balta vurmanın bedeli de er ya da ödenir, ödetilir. Yapmanız gereken öncelikli şey çiftçimizin yaptığı gibi fedakarca dış pazarlar bulmak için çabalamaktır. Bugünkü iktidar size dış pazar konusunda yardımcı olamayacak kadar pasif ve hatta vurdumduymaz olabilir. Unutmamalısınız ki bu iktidarda ve bundan önceki iktidarlarda ülke tarımını baltalamak için ABD ve AB ile işbirliği yapan mensubu olduğunuz kesimin geniş desteklerini alarak hükümet olmuştur.
Kaymakamız yeni göreve başlamıştır. Kendisine Vatan Partisi olarak arzediyoruz. Yerel yönetimin bilim ve bilgiden uzak domates üretimine karışması ve kara mizah örneği siyah çelenkler koyarak olayı magazinleştirmesi çözüm değildir, olamaz. Özellikle ÜRETENİ DİLENDİRİRCESİNE sanayiciden insaf bekletmesine ad vermekte zorluk çekiyoruz. Yanı sıra asli görevi halk adına üretim politikaları olan TİGEM işletmelerimizin topraklarının büyük toprak sahiplerine hatta tarımla ilgisi olmayan kişilere kiralanarak domates ekimine açılmasını engelleyecek çalışmalar yapmasını önemle arz ediyoruz.
Ziraat Odamız artık emir komuta zincirinde çalışan bir kurum durumundadır. Görev süreniz dolduğunda Karacabeyimize bırakacağınız en anlamlı hizmetlerden biri de TİGEM arazilerinin kiralanmasının önlenmesi olacaktır. Kamuoyuna ve çiftçimize bu öneriye sahip çıkmalarını arz ederiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.