Vatan Partisi’nden Nestle işçisine destek

Vatan Partisi Bursa Milletvekili Adayları, Nestle işçilerini eylem çadırında ziyaret etti.
İşe iade davasını kazanmalarına karşın işe alınmayan işçilerin sorunlarını dinleyen Vatan Partililer, direnişin karşılığını bulana değin sürmesini istedi.
Vatan Partisi, Karacabey’de Nestle Fabrikası önünde eylem yapan işçileri yalnız bırakmadı. Tek Gıda- İş’e üye oldukları için işten atılan ve 300 gündür direnişte olan Nestle işçileriyle buluşan Bursa Milletvekili Adayları Sezai Okay, Arzu Bitirgiç ve Semra Yılmaz’a İl Başkanı Nadir Erol, İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata ve Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tuncay Sözen’in yanı sıra çok sayıda partili eşlik etti.
Vatan Partililer’i karşılayan Tek-Gıda İş Sorumlusu Suat Karlıkaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, eylem süreci ve gelinen son noktayı anlattı.
Eylem çadırındaki işçiler, milletvekili adaylarının işçi ve emek dünyasına Vatan Partisi’nin sunduğu çözüm ve önerilerini de dinledi.
Milletvekili Adayları Sezai Okay, Arzu Bitirgiç ve Semra Yılmaz, Vatan Partisi’nin emeğe bakış açısının ‘Vatan-Emek-Namus’ kavramıyla özdeşleştiğini dile getirdi. Aynı zamanda Vatan Partisi işçi adaylarından olan Arzu Bitirgiç, emeğin anlamını içinden geldiği gerçek bir şekilde meclise yansıtacağının sözünü verdi. Sezai Okay da, yaratılan vahşi kapitalizmin işçinin cebinden ve sofrasından çaldığını belirterek, “Yoksulluk sınırını açlık sınırının bile altındaki ücret adaletsizliğini Vatan Partisi iktidarı ve kadrolarının ortadan kaldıracaktır” dedi.
Ziyaret sonrası Vatan Partililer, eylemin en başından bu yana kol kola oldukları Nestle emekçilerini asla yalnız bırakmayacaklarının sözünü verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.