Vatan Partisi’nden Milli Anayasa bildirisi

Karacabey Vatan Partisi İlçe Yönetimi, Olağan Kurultay Toplantısı’nda; Milli Anayasa Hareketinin sonuç bildirgesini aynen kabul ettiğini bildirdi. İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata; “Türk Ulusu’nun birleşen gücü; salona sığmayan birliktelik sergileyerek yeni anayasaya hayır demiştir. Sonuç bildirgesine Vatan Partisi Karacabey olarak altına imzamızı koyuyoruz” dedi.
Ata, bildirgenin ana başlıklarını şöyle paylaştı.
“Vatanımız ve Cumhuriyetimiz; uzun süreden bu yana büyük saldırılar altındadır. Ülkemizin varlığının tehdit edildiği bugünlerde, biz Türk Yurttaşları Vatan Partililer; yeni anayasa yaptırarak GAZİ MECLİS’i anayasal düzeni ortadan kaldırma gibi ağır bir siyasal suç işlemeye sürükleyenlere karşı aşağıda temel başlıklarını aktaracağımız Milli Anayasa Hareketi sonuç bildirgesini Karacabey’imize sunuyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür. Ülkemizin bir karış toprağından vazgeçilmesi söz konusu bile olamaz.
Türkiye Cumhuriyeti’nde egemenlik Türk Ulusu’na aittir. Ulusun varlığı ve egemenlik hakları hiçbir koşulda ortadan kaldırılamaz. Ulusal Birliğimiz; egemenlik ve bağımsızlık haklarımızın dokunulmazlığı için 1919’dan sonra bir kez daha tarihi bir görev ile karşı karşıyayız. Türk Ulusunu etnik-mezhebi topluluklara bölme aracı yapan her türlü kimlikçiliği ve siyasallaştırmayı reddediyoruz. Anayasadan Türk Yurttaşlığı statümüzü silmeye ve egemenliği Türk Ulusundan almaya yeltenen yeni anayasa saldırısına karşı, var oluşumuzu savunma ve direnme esasının geçerli olduğunu ilan ediyoruz. Siyasal ümmetçilik güdenlerin ortadan kaldırmak istedikleri Ulusal Devlet, bireysel ve toplumsal özgürlüklerimizin güvencesi olan Laikliğin koruyucu zırhıdır. Laikliği ortadan kaldırarak bireysel hak ve özgürlüklerimizi cemaatlere devredecek; halkımızı mezheplerin, inanç gruplarının iktidar savaşlarına mahkûm edecek bir yeni anayasaya karşı, yurttaşlık haklarımızı ve özgürlüğümüzü savunma ve direnme esasının meşru olduğunu bildiriyoruz. Cumhuriyet’imizin kuruluş ve gelişmesinde temel olmuş hükmetme biçimi, kaynağını Meclisten alan parlamenter hükümet sistemidir. Yeni anayasa etnik bölücülükle 2008 yılından bu yana yapılan hukuk dışı “Müzakerelerin” son halkasıdır. Şimdiye dek yapılmış yasa dışı sözde “Müzakere ve mutabakatlar’ın” yeni anayasa hüllesiyle anayasal düzen haline getirilmesi hiçbir koşulda kabul edilemez. Yeni anayasacılığın ana damarı dışarıdadır. Büyük Ortadoğu Projesi temelinde Ulusal Varoluşları ve hakları yok edilmeye çalışılan komşularımızın, tüm dünya uluslarının ve insanlığın kutlu geleceği için küresel emperyalizmin “TAM KARŞISINDA” olduğumuzu duyuruyoruz.
Atatürk’süz; Türk’süz anayasa yapılamaz. Ulusal varlığımız ve birliğimize; Vatanımızın Bütünlüğüne saldırı saydığımız “Yeni anayasacılığa” karşı aynı iradeye sahip bütün siyasal partileri, demokratik kitle örgütlerini, toplulukları ve kişileri ayrım gözetmeksizin bu iradeyi yükseltmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.