Vatan Partisi ekonomi programını açıkladı

Vatan Partisi 24 Haziran seçimleri öncesinde ekonomik programını açıkladı. Cumhurbaşkanı Adayı ve Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ‘in açıkladığı program 19 maddeden oluştu.
Perinçek; “Türkiye için olağanüstü çözümler gündemde, borçlanma ekonomisi iflas etmiştir. Sistemin savunucuları gidecek, Üretim Ekonomisini savunan Vatan Partisi gelecektir. Ekonomi programımız Türkiye’nin gündemine girmiştir. İktidarı da gelecektir ” dedi.
Perinçek sözlerine şöyle devam etti. “Türkiye bu krizden Halkçı, Planlı, Karma Ekonomiyi kurma kararıyla çıkacaktır. Krizi Atatürk’ün Devrimci kararlılık ve cesaretini örnek alarak aşacağız. Türkiye, Atatürk zamanında, 1930’lu yıllarda Karma Ekonomi yoluyla dünyanın en hızlı gelişen ilk iki ekonomisinden biriydi. Geçiş dönemi olarak adlandırdığımız dönemde; Gıda Güvenliğini, Ordumuzun ve Polisimizin mali güvenliğini, Halkın sağlık hizmetlerini Halk için yapmayı, Milli Eğitimi sürdürmeyi, yükleri milletçe paylaşmayı ve Millet Birliğini pekiştirmeyi, krizin yüklerini bütün sınıflara paylaştırmayı yani Milli Seferberliği ilan edeceğiz.
Acil uygulamalar; Devlet işlemlerinde ve Milli pazarda Türk Lirası geçerli olacaktır. Dış alım ve dış satım için gerekli olanlar dışındaki yabancı para mevduatlarının 10 bin dolar üzerindeki tutarlarını rayiç bedel üzerinden Türk Lirasına çevireceğiz. Yabancı ülkelerle ticarette Milli para kullanılacaktır. Çin, Rusya, İran, Irak ve Suriye ile bu konuda anlaştık. Borsa İstanbul aracılığıyla istikrarsızlığa izin verilmeyecek, emtia borsaları güçlendirilecek. Dış borçları yeniden yapılandırıp erteleteceğiz. Türk Vatandaşlarının yabancı ülke bankalarındaki 130 milyar dolar tahmin edilen mevduatlarını Türkiye ‘ye getireceğiz. Kredi kartı, tüketici ve konut kredi borçlarını tüketiciyi ferahlatacak biçimde yapılandıracağız. Çiftçinin borçlarını üretimi teşvik amacıyla erteleyeceğiz. İnşaat sektörüne kaynak tahsisine son vereceğiz. 2 Milyon konut fazlamız var, en uygun koşullarla yeni evleneceklere ve hiç evi olmayanlara vereceğiz.
Merkez Bankası’nı dünya para merkezlerinin güdümünden çıkarıp güçlendireceğiz. Banka israfına ve Kamu harcamalarında savurganlığa son vereceğiz. Sanayi ve tarım üretimimizi gümrüklerle korumaya alacağız. Üretilen ürünleri dışarıdan almayacağız. İran ile yaptığımız anlaşma gereği mazot traktörün deposuna 2 Türk Lirasından girecek. Atıl üretim kapasitesi hemen üretim sürecine sokulacak. Ekonomiye belli grup çıkarları için yapılan müdahalelere son vereceğiz. Üretim Ekonomisi hukuk güvencesiyle sağlanacak. En başta Şeker Fabrikalarımız olmak üzere özelleştirmeler durdurulacak. Enerji, ulaştırma, iletişim, haberleşme, bilişim ve gıda güvenliği gibi stratejik önemdeki sektörleri kamulaştıracağız. Hortumlanan kaynakları “Nereden Buldun Yasası ” ile Milletin kaynağına döndüreceğiz. Çin ile “Bir Kuşak, Bir Yol Projesi ” kapsamında 400 milyar dolarlık ortak üretim yapılacak. Bu konuda gerekli uzlaşmaları sağladık. Çin, Rusya ve İran ile görüşmelerimizde turizm atağı konusunda işbirliğine karar verdik. Dost ve komşu ülkelerin Yurttaşları turistik gezilerinde Türkiye’ye yönlendirilecek”
Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek sözlerine şöyle son verdi; “2001 yılında Milletimize sunduğumuz Milli Ekonomi programının ilk bölümü ülkemizin gündemindedir. Türkiye, 17 yıl gecikmiştir. Bu yüzden borç batağına saplanmıştır. Yaşanan tecrübe, Vatan Partisi iktidarının zorunluluğunu kanıtlamaktadır. Yeniden 17 yıl kaybedilmeyecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.