Vatan Partisi adayını açıkladı!

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, İstanbul seçimi için partisinin kararını açıkladı. Perinçek, 31 Mart’taki adayları Mustafa İlker Yücel ile 23 Haziran seçimine gireceklerini duyurdu.
Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek dün İstanbul’da Parti İl Merkezinde bir basın toplantısı yaparak, Vatan Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine katılacağını ve Vatan Partisi adayının Mustafa İlker Yücel olduğunu açıkladı.
Perinçek sözlerine şöyle başladı; “Türkiye’nin derinleşen ekonomik krizine şimdi bir de siyasal kriz eklenmiş bulunuyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yenileme kararının en önemli sonucu budur. Öyle gözükmektedir ki, Türkiye sürekli seçimlerin meşruluğunun tartışıldığı bir döneme girmiştir. Türkiye, AK Parti yönetimi ve CHP muhalefeti koşullarında yasal seçim yapılamaz duruma getirilmiştir. Birbiri ardı sıra yapılacak seçimler gündemdedir. Ekonomik kriz yanında, artık Türkiye bir hükümet krizinin de içindedir.”
Perinçek, Ak Parti ve CHP’ye sert sözlerle yüklendi.”Milleti ve devleti borca batıran AK PARTİ yönetimi borcu borçla çeviremiyor. ABD güdümlü projelerin hizmetinde HDP/PKK’yı ve FETÖ’yü kurtarma planını uygulayan CHP ise, iktidar seçeneği oluşturamıyor. Böylece sistem, iktidar ve muhalefetiyle çıkmazdadır.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine sistemin çöktüğü bu koşullarda gidiyoruz. O nedenle seçim, yerel seçim çerçevesinin dışına taşmış, hükümet sorununun merkezî gündem oluşturduğu bir genel seçim özelliği kazanmıştır.”
Perinçek Türkiye’nin de, İstanbul’unda çözümünün olduğunu savunarak sözlerine şöyle son verdi.”Türkiye, büyük çözümün, büyük kararın eşiğindedir. Üretim Devrimi gündemdedir. Borçlanma Ekonomisinin yerine Üretim Odaklı bir Ekonomi kurmak,Terör örgütlerini temizleyerek güvenliği ve huzuru sağlamak.Vatanımıza ve deniz kaynaklarımıza yönelen tehditleri etkisiz kılmak,
Türkiye’nin Atlantik sistemine bağımlılıktan kurtularak Avrasya’daki onurlu ve öncü konumuna yerleşmesini yönetmek, önümüzdeki görevlerdir.”
Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel de, “Kamplaşma, yurttaşlarımızı ekonomide çözümü olmayan, kamu kaynaklarını satarak ayakta kalmaya çalışan Ak Parti’ye ve sırtını PKK partisine dayayarak başarı peşinde koşan CHP’ye yönlendiriyor. Vatan Partisi bu çözümsüzlüğün parçası, kuyrukçusu, dilencisi, pazarlıkçısı olmaz!” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.