Valilik ve Karacabey Belediyesi kadınlar için elele

Karacabeyli kadınların tüm üretim süreçlerine katılması ve sosyal statüsünün de hak ettiği düzeye yükseltilmesi adına proje ataklarına hız verdiklerini belirten Bursa Valiliği ve Karacabey Belediyesi, gerçekleştirdikleri toplantıda projede gelinen son aşamaları masaya yatırdı.
Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Esra Uzun tarafından Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a gerçekleştirilen ziyarette, ilçenin kırsal mahallelerinde üretici kadınlar tarafından dernekleşme çalışmalarının tamamlandığı ve ürettikleri ürünlerin de Bursa’nın değişik semtlerinde kurulacak pazarlarda satışa sunulacağı kaydedildi.
Karacabey’in kırsal mahalleleri olan Dağkadı, Bayramdere ve Kurşunlu mahallelerinde, kadın dernekleri kurulması adına Karacabey Belediyesi öncülüğünde yürütülen yasal prosedürlerin tamamlanmasından duyulan memnuniyet de toplantıda ifade edildi.
Türkiye’nin ilk üretici kadın derneklerinden olan Eskikaraağaç Mahallesi’ndeki EKADER ile birlikte, Karacabey’in kırsal mahallelerinde kurulan kadın dernekleri sayısının 4’e ulaştığı ve tüm dernek çalışma ofis ve binalarının da tahsis ve tefrişatının, yine Karacabey Belediyesi tarafından yöre kadınlarının hizmetine hazır hale getirildiği bilgisi de verildi.
Dernekler ziyaret edildi
Karacabey Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantının ardından, konuk heyet üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural ile birlikte yeni kurulan derneklerin bulunduğu mahalleler tek tek ziyaret edilerek, üretici kadınlar ile proje detayları da paylaşıldı.
Üretici kadınlar aile ekonomilerine katkı sunmaktan gururlu
Konuk heyet üyelerine projeden duydukları memnuniyeti ifade eden üretici kadınlar da aile ekonomilerine katkı sunacak konuma yükselmelerinden son derece memnun olduklarını dile getirirken; Türk toplumunun en önemli değerlerinden olan aile kavramının temel direği, iyi bir eş, fedakâr bir anne olmalarının yanı sıra; toplumsal yaşama yoğun bir şekilde katılacak olmalarının da gururunu yaşadıklarına vurgu yaptı.
Ali Özkan: Kadınlarımız için proje arayışlarımız devam edecek
Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren ve tüm kadınların hak ettiği yere ulaşması, aile ekonomisine parasal destek olması adına kadınlara yönelik proje arayışlarına devam edeceklerine vurgu yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; “Valiliğimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projeye son derece önem veriyoruz. Bu proje sayesinde kadınlarımızın kendi gelişimlerine sunacağı katkı kadar, iyi bir eş, iyi bir anne olarak yetiştireceği çocuklarımızın temel insani değerler ve alacağı eğitimle her yönden donanımlı olmaları adına proje geliştirme gayretlerimiz hızla sürecektir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.