Vali Karaloğlu: Ormanını koruyan köylümüz kazandı

Karacabey Kurşunlu Mahallesi’ndeki kestane hasadını başlatan Vali Münir Karaloğlu, “Köylümüz, köyünü terk etmeden doğduğu topraklarda kazancını sağlasın. Köylü kendi sahibi olduğu ormanı, bizzat kendisi korusun” dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Karacabey’de bir takım temaslarda bulundu.
Ziyaretine Kurşunlu Mahallesi’nden başlayan Vali Karaloğlu, Bursa’nın simgelerinden bir tanesi olan kestaneyi dalından toplayıp, bu sene ki hasadı bizzat kendisi başlattı.
Burada konuşan Vali Karaloğlu, “Yaz döneminde bu ormanı ziyaret etmiştik ve hasat zamanı buraya geleceğimize söz vermiştik. Bir konuyu sevinerek ifade etmek istiyorum. Eskiden bizler ormanı, ormanda yaşayan köylüden korumak için Orman Teşkilatıyla beraber mücadele ederdik. Şimdi güzel bir anlayış devrimi var. Artık Orman Teşkilatı, orman köylüsünün gelirini arttıracak ve ormanı gerçek sahipleri olan köylüye korutma adına çok yerinde çalışmalar yapıyor. Aşılı kestane çalışması da bu çalışmalarından bir tanesi. Orman Teşkilatımızın rehabilite ettiği kestane ormanında aşılanan kestaneler, sayı itibariyle buradaki köylümüze zimmetlendi. Köylümüz de, kendisine zimmetlenen kestane ağaçlarının bakımını yaptı ve şimdi ürününü topluyor. 17 kuruş civarında Orman Teşkilatına veriyor. 8 liraya da normal tüccara satıyor. Bu da ciddi anlamda köylümüze gelir manasına geliyor.
Defne yaprağının da iyi bir geliri var. Amacımız köylümüz köyünü terk etmeden doğduğu topraklarda kazancını sağlasın ve ormanını korusun. Artık biz ormanını korusun diye köylüyle köşe kapmaca yapmayalım. Köylü kendi sahibi olduğu ormanı bizzat kendisi korusun. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesini burada görüyoruz. Köylümüz memnun, Orman Teşkilatımız memnun. Çünkü aynı zamanda orman korunuyor. Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşları kutluyorum” dedi.
Ardından defne yaprağı kurutma tesisi inşaatını inceleyen Vali Karaloğlu, tesisin bir direğini bizzat kendisi kaynattı.
Vali Karaloğlu, daha sonra Kurşunlu’dan ayrılarak Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yaptırılan Muhsin Özdamar İlkokulu ek binasında incelemelerde bulundu.
KOSGEB temsilciği açıldı
Yapımı devam eden yeni hastanede de incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu’nun sırada ki adresi Ticaret Odasında faaliyet gösterecek olan KOSGEB Temsilciliğinin açılış töreni oldu. Açılış kurdelesini kesen Vali Karaloğlu, “Karacabey’imiz, her köşesinde farklı güzellikler barındıran bir yer. Bir tarafta longoz ormanları, bir tarafta ovaları, sahiliyle bambaşka güzellikleri barındıran bir ilçemiz. Sanayimizi canlı tutup, iş potansiyelimizi arttırırken, bu güzel ve verimli ovanın da korumamız lazım. Tarım ve tarıma dayalı sanayide büyüme adına tüm gücümüzle çalışmalıyız” dedi.
Son olarak Sütaş tesislerinde çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.