‘Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız!’

KESK ve Eğitim Sen Karacabey İlçe Temsilciliği, Türkiye’yi yasa boğan terör katliamını lanetledi. Ankara’da Cumartesi günü yaşanan Türkiye’nin en kanlı terör saldırısı sonrası geçtiğimiz Pazar günü basın toplantısı düzenleyen KESK ve Eğitim Sen Karacabey İlçe Temsilciliği, “Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız! Ölen canlarımızı anmak, ve katliamı protesto etmek için 12-13 Ekim 2015 günlerinde grevdeyiz. Barış şehitlerimiz için yaşamı durduruyoruz” dedi.
Terörün lanetle kınandığı, Eğitim Sen İlçe Binası’nda gerçekleşen toplantıda üyeler ve emekli öğretmenler hazır bulundu. Zakir Üngör başkanlığında Ankara’da düzenlenecek olan ‘Barış Mitingi’ne Karacabey’den de katılım sağlayan Eğitim Sen’liler, patlama sonrası yaşananların kelimelerle anlatılamayacağını bildirdi. Bombalı saldırıda hükümeti suçlayan ve ‘Kesin olarak güvenlik zafiyeti var’ diyen Eğitim Sen’liler, “Böyle bir acıya yürek dayanmaz” dedi.
Eğitim Sen İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Erol Karabudak, yazılı basın açıklamasında;
“Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız! Ölen arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için bu günden (dünden) itibaren yastayız ve 12-13 Ekim günleri bütün Türkiye’de grevdeyiz!
Önceki gün Ankara’da ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için toplanmıştık. Türkiye’nin dört bir yanından gelmiştik. ‘Emek, Barış, Demokrasi’ taleplerimizi haykırmak için gelmiştik. İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, mağdurların sesini duyurmak için gelmiştik. ‘Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi!’ demek için gelmiştik. Saray’ın saltanatı uğruna aylardır kan dökenlere ‘Dur!’ demek için gelmiştik. Savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini hep birlikte yükseltmek için gelmiştik. Başvurusu Ankara Valiliği’ne yapılmış (ve Valilikçe uygun görülmüş), bütünüyle barışçıl bir miting için gelmiştik.
Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanına yürüyüşümüz başlarken patlattılar bombaları. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın, binlerce polisin gözü önünde patlattılar. Şu ana kadar belirlenebilen 95 kardeşimiz hayatını kaybetti, yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Her geçen dakika ne yazık ki hayatını kaybeden kardeşlerimizin sayısı artıyor…
Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız! Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruçta’ki patlamalardan tanıyoruz; ‘aynı seriden’ olduğunu biliyoruz. Katilleri tanıyoruz.
Katiller; diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. Katiller; 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir. Katiller; yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır. Katiller; aylardır Akrep’lerle, TOMA’larla, tanklarla, toplarla ülkeyi kan gölüne çevirenlerdir.
Amaçlarını biliyoruz. Amaçları; bizi korkutarak, bizi yıldırarak, bizi sindirerek 13 yıllık zulüm ve hırsızlık düzenlerini sürdürmeye çalışmaktır. Amaçları; Gezi İsyanı’ndan bu yana diktatörlüğe karşı direnen milyonlarca yurttaşın iradesini kırmaktır. Amaçları; halkın iradesine rağmen KaçAK Saray’daki iktidarlarını devam ettirmeye çalışmaktır.
Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’miz kana bulayanlara sesleniyoruz: Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz!
Bizi korkutmaya, bizi yıldırmaya, bizi sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz! Döktüğünüz kanda boğulacaksınız!
Ölen arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için bugünden (dünden) itibaren 3 gün yastayız. 12-13 Ekim Pazartesi ve Salı günleri bütün Türkiye’de grevdeyiz!
Bütün sendikaları, meslek örgütlerini, siyasi partileri, örgütlü-örgütsüz hangi sendikanın üyesi olursa olsun bütün işçileri, bütün kamu çalışanlarını, insanlığa sahip çıkan bütün yurttaşlarımızı bu greve katılmaya çağırıyoruz!” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.