“Uzaya değil Karacabey pazarına gidin!”

CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, İlçe Başkanı Gönül Avil ve partililerle birlikte Karacabey’de mahalle muhtarları ve ilçe esnaflarıyla bir araya gelerek sorunları dinledi.

Sarıbal’ın ziyareti hakkında bilgi veren CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “CHP Bursa Milletvekilimiz Sayın Orhan Sarıbal’ın ilçemizi ziyaret programı dahilinde ilk olarak Karacabey Muhtarlar Odası ziyaret edildi. Muhtarlarımızın yaşadığı ve çözüm bekleyen sorunları dinlendikten sonra pazar esnaflarımıza ziyaretler gerçekleştirdik. Pazar esnafının ve üreticilerin de yaşadığı sorunları, mağdurların kendilerinden dinledik ve gördük ki üreten de tüketen de şikayetçi, insanların dayanma gücü kalmamış, yokluk sınırlarında yaşamaya çalışıyorlar.Başta Sayın Vekilimiz Orhan Sarıbal olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

“Üretici de, tüketici de dertli”

Pazaryeri ziyaretiyle ilgili konuşan Sarıbal, “Uzaya değil Karacabey pazarına gidin! Halkın gerçek gündemini Karacabey pazarındaki halkımız anlatıyor. Üretici de, tüketici de dertli. Diyorlar ki, “Derdimiz çok. Ne ekiyorsak zarar. Buğday yetiştiriyoruz zarar. Hayvan bakıyoruz zarar. Hepsi zarar, hepsi ziyan.” dedi.

Üretici doğal afetlere karşı korumasız

Zeytin üreticilerinin de sorunlarına değinen Sarıbal, “Karacabey’de CHP İlçe Örgütümüzle bir araya gelerek, aşırı soğuklardan zarar gören zeytin ve zeytin üreticilerinin sorunlarını konuştuk. 2020 yılı boyunca, küresel ısınma ve iklim değişikliği tarımsal üretime olumsuz etkiler yaşattı. 23, 24 ve 25 Ocak 2021 tarihinde yoğun kar yağışı ve sonrasında eksi 12, 13’lere kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle Bursa’nın birçok ilçesinde olduğu gibi Karacabey’deki zeytinlikler büyük zarar gördü. Maalesef oluşan zararı karşılayacak bir hukuksal düzenleme yok. Mevcut sigortalar yaşanan afetleri karşılamakta yetersiz. Aşırı soğuklardan zarar gören zeytinleri koruyacak yasal düzenleme olmadığı için, üretici doğal afetlere karşı korumasız” diye konuştu.

Mevcut sigorta sisteminin çiftçiyi korumaktan uzak olduğunu belirten Sarıbal, yetkililerin gereken incelemeleri yaparak oluşan zararı tespit etmesi ve üreticilere gereken yardımın yapılması için çağrıda bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.