Uyuyan Dev Uyandı!

Uyuyan Dev Uyandı!
Karacabey Belediyesi’nin iyiye gitmediğini, hatta batağa saplandığını dilimin döndüğünce son iki gündür bu köşede anlatmaya çalıştım.
39 yıllık meslek yaşamımın içinde bir çok ilklere imza atmanın onurunu yaşarken inanın bu kadar ilgi görmedim.
Uyuyan devin uyandığını görmek, Karacabey’in sahipsiz olmadığına tanık olmak çok sevindirici.
Öncelikle, bizzat gelerek kutlayan, telefonla nezaket gösteren, elektronik postayla mesaj ve yorum gönderen tüm dostlara teşekkür ediyorum. Ancak şahsıma yönelik övgü dolu sözcüklerin abartıldığını düşünüyorum.
Çünkü yapmam gerekeni yapıyorum. Her zaman olduğu gibi sıradan bir görevin yapılmasıdır bu. Gazeteciliğin gereğini yerine getirmeye çalışmaktır. Çünkü sorumluluğum bunları gerektiriyor.
Yazılarımda ben sözcüğünü pek kullanmayı sevmem. Ancak zorunlu kaldığım için kullanıyorum: Ben, herkes gibi işini yapmaya çalışanlardan biriyim.
Belediye’deki sıkıntılar konusunda bir hayli aydınlandıklarını, bilgilendiklerini belirterek her türlü desteğiyle yanımda olduklarını dile getiren tüm okuyucular öncelikle iyi bilmelidir ki, bu yazılardan sonra hiçbir değişiklik olmadı.
Belediye ile uygar ilişkilerimiz sürüyor. Hakarete uğradığım, tehdit aldığım şeklindeki söylentiler doğru değildir.
Böyle bir şey söz konusu olamaz. Olursa halkla paylaşacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Belediye Ergün Koç’un çiftliği değildir. Olamaz da. Belediye düzelecektir, düzelmek zorundadır. Bunu Ergün Koç yapamazsa bedelini ödemek durumunda kalacaktır.
Devletin savcıları, yargıçları, polisleri de uyumuyor, uyurlarsa onları da uyandırırız.
Hangi karanlık aydınlığa yenik düşmemiş ki.
“Belediye’nin talihlisi” bir gün gidecektir. Ancak Belediye, gözümüz gibi bakmamız gereken kurum olmaya devam edecektir.
Belediye Karacabeylilerindir. Belediye Karacabey’in namusudur. Biz de bekçileriyiz!
İzninizle www.meltemgazetesi.com’a elektronik iletiyle gelen bazı mesaj ve yorumları isim vermeden sizinle paylaşmak istiyorum:
Kral çıplak. Evet Karacabeyliler şimdi sıra sizde. Bu çirkinlikleri yapanları sadece İbrahim bey değil, duyarlı vatandaşlar olarak bizlerde sorgulamalıyız. Bence artık düğüm çözüldü. İbrahim bey Karacabeylilere seslendi, “Kral çıplak”. Evet her ortamda konuşulan ve kimsenin cesaret edemediği Belediye ATE pembe dizisi son finalini çok yakında acı sonla bitirecek. Arpalığa birileri artık el atacak. ATE dizisini merak edenler izlemeye devam etsin.
Dudak oynatmayı haber yapan gazetelerden bende çok şikayetçiyim. Rezili vezir eden medya inandırıcı olamaz. Benim merak ettiğim mahalle aralarına yapılan parklara ne kadar para harcandı. Parklar kimin için? Halk için mi yoksa alkolikler için mi? Neden bizim hakkımız yeniyor. Ben Karacabeyli bir genç olarak bu insanlardan çok şikayetçiyim. Ramazan’daki Belediye’nin yaptığı ihalelerden halkın neden haberi olmuyor? Meclis üyeleri neden halkla iç içe değil? Ben bu adamı garajda bilet keserken hatırlıyorum. Neden bizim gibi gençlerin bulunması gereken yerlere onlar oturuyor? Allah’ınızdan bulun, ne diyeyim. İbrahim bey tebrikler, eline kalemine sağlık.
Hocam saygılar. Bu rezalet ne? Ben doğma büyüme Karacabeyliyim. Okuyorum bir gelecek için ama umudum kırıldı. Yerel seçimde partililerin üst düzey yöneticileri Belediye’yi almışlar sömürüyorlar. Onların çocukları, akrabaları, eşleri-dostları bizim okuyup ulaşmak istediğimiz yerlere bir kafa sallaması ile geliyor. Ayıp değimli? Allah çıkartır. Belediye’nin şu anda bütün yöneticileri mal beyanındaki artışlarını açıklasınlar. Belediye mi? Yoksa yol geçen hanı mı anlamadık. Allah’ınızdan bulun.
Belediye çoğu konuda olduğu gibi eğitim konusunda da çok duyarsız. Bence bu cesur yazılar sayesinde Meltem Belediye’ye haddini bildirecek.
Belediyenin 8. katına kapıcı olabilir miyim? Eğer dikkat ederseniz kapıcıların bile 2’şer 3’er telefonu var. Tabi ki adamlar Belediye’de bir kral dairesi oluşturacak. Nasıl olsa her katta da muhbirleri var. Belediye’ye istenmeyen birisi girdimi, bu kattaki görevlilerin işi; istenmeyen kişinin, kiminle ne kadar ve neyi konuştuğunu talihliye bildirmektir. Katlar arası mors alfabesi çok iyi çalışıyor. Bu nasıl yönetim? Belediyenin tüm idari birimleri görevlerini vekaleten sürdürüyor. Vekaleten süren amirlik işte bu kadar olur. Hani derler ya “Emanet ata binen çabuk iner” diye. Bunlar inmeden evvel ata değişik şeyler de yapıyorlar. Ayıp ayıp! Atalarımız bu sözü bunun için mi söyledi! Çok ayıp.
Sayın Bursalı, dürüst değerlendirmelerinizden dolayı sizi kutluyorum. Böylelikle siz ortalığın boş olmadığını bazı kişilere kanıtlamış oluyorsunuz. Karacabey’in “Hacıbaba” veya dediğiniz gibi “Talihlibaba”nın malı olmadığını zat-ı muhtereme sizden başkası asla gösteremezdi. İnşallah bu değerlendirmelerinizden ders alırlar veya akılları başlarına gelir de biz ne yapıyoruz, kafayı mı yedik falan derler. Ama hiç zannetmiyorum. Çünkü İbrahim bey siz arı kovanına çomak soktunuz. Merak etmeyin kurulmuş bütün şirketler eninde sonunda batar. Hele kılavuzu Başkan Koç olursa. Aynen devam. Karacabeyliler artık kime veya kimlere nasıl bir yetki verdiğini görür de bir dahaki seçimlerde böyle düşüncelere prim vermez. Bitirirken sizin slogan çok hoş hepsine hayırlı tıraşlar…
İbrahim bey eline ve ağzına sağlık. Belediye’yi biraz daha sıkarsan şüheda fışkıracak buna tüm kalbimle inanıyorum. Ancak bu ithamlar bugün ayan beyan yazılıp çizilirken acaba Karacabey’deki sorumlu savcılar bu yazılanları ihbar kabul etmez mi? Bu kadar bariz hatalar konuşulduğu gibi varsa, ortada muhakkak suçta var. O zaman savcılara düşen bu yazılanların üzerine gitmektir diye düşünüyorum. İbrahim bey biraz daha sıkarsanız inanın koptu kopuyor. Devam!
Çok cesurca, tebrikler. Belediye’yle ilgili yazılar çok doğru.
Merhaba, İbrahim bey. Ben sizin eski bir kardeşinizim. Yazılarınızı internet üzerinden okuyorum ve çok başarılı buluyorum. Halkın düşündüklerini büyük bir ustalıkla kaleme alıyorsunuz tebrik ederim. Ayrıca ‘Meltem Gazetesi’ne daha nice yıllar başarılar diliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.