Uyulan her kural, bizi hayata bağlar!

*Dünyada her yıl trafik kazası nedeniyle 800 bin kişi insan yaşamını yitirmektedir.

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanarak devam ettirilebilmesi amacıyla, ülkemizde her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’ bunu takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda Karacabey’de Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri 07-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Karacabey Kaymakamlığı, Trafik Haftası programını açıkladı. Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 170. maddesinde “Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemini vurgulamak, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacı ile kutlanan Trafik Haftası kapsamında 12 Mayıs Perşembe günü saat 14.00′te Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bir program düzenlenecek.
Programda, yönerge içeriğinde, dikkat çeken sloganlarla start verilecek. Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen resim ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası’nca belirlenen ‘Yılın Şoförü’ ödüllendirilecek. Ayrıca, trafik hizmetleri nedeniyle başarılı görülen Emniyet ve Jandarma birimlerinde görevli personel de ödülle onurlandırılacak. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında Okul Geçidi eğitimi verilen öğretmen, öğrenci ve velilere de sertifikaları takdim edilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.