Uygulama Karacabey’de de başladı!

Yolu notere düşen herkesi ilgilendiriyor…

Noterde güvenli ödeme dönemi Adalet Bakanlığının yeni uygulaması ile birlikte Türkiye’de 931 noterde başladı.  Bu kapsamda vatandaşın mağduriyetinin önüne geçilmesi için “Noterlik işlemlerinde güvenli ödeme” ve “Noter ücretlerinin kredi kartıyla ödenmesi” uygulaması Pazartesi gününden itibaren Karacabey 1. ve 2. Noter’de hizmet vermeye başladı. Güvenli ödemeyle, özellikle ikinci el araç alım-satımlarında olası dolandırıcılık olaylarına karşı ödenecek para, “emanet hesaba” alınacak. Noter ücretleri ise nakit para yerine kredi kartı ya da banka kartıyla tahsil edilebilecek.

Konuyla ilgili Karacabey 1. ve 2. Noter ile görüşmemizde, vatandaşlara büyük avantaj sağlayacak Güvenli Ödeme Sistemi uygulamasının tüm yurtta olduğu gibi ilçede de Pazartesi günü itibarıyla resmen başlandığını belirtildi.

Uygulama kapsamında alım ve satımın daha güvenli şekilde yapılacağının altı çizilirken Karacabey 1. ve 2. Noter’den aldığımız bilgilere göre; “Vatandaşlarımızın alım ve satış işlemleri için artık eskisi gibi yanında para taşımasına gerek kalmadı. Bu şekilde paranın kaybolması ve dolandırıcılık gibi ihtimallerin de tamamen önü kapandı. Artık emanet hesaba alınan para noterlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili kişinin hesabına aktarılacak. Böylelikle alım ve satım işlemleri güvenli şekilde tamamlanmış olacak.

Banka veya kredi kartı mutlaka sizin adınıza olacak

Yeni sistemle noterlik işlemlerinde yapılacak ödemeler için banka ve kredi kartı kullanılabilecek. Ödemenin kredi kartıyla yapılması vatandaşlara kolaylık sağlayacak. Noter işlemleri sırasında bazı vatandaşların yanında o kadar para bulunmuyordu ya da ‘kredi kartıyla ödesem olmaz mı?’ diyordu. Şimdi ödemelerde banka ve kredi kartı kullanımı alım satım yapan kişilerin işlerini kolaylaştırdı. Yalnız burada önemli bir detay var. Kredi kartı veya banka kartı mutlaka sizin adınıza olacak.” denildi.

Uygulamayla ödeme aracı seçenekleri çoğaltılarak vatandaşların nakit taşıması ve bundan kaynaklanan riskler ortadan kaldırılırken, kayıtlı ödeme araçları sayesinde vergi, resim ve harçların tam olarak hesaplanmasıyla vergi kaybı önlenecek. Nakit taşınması esnasında paranın çalınması veya kaybolması riskleri ortadan kalkarken, alım satımlarında emanet hesaba alınan para noterlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili kişinin hesabına aktarılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.