Üretimden tüketime domates paneli

Ticaret Borsası’nda saat 13.30’da başlayacak panele tüm ilçe halkı ile çiftçilerin davetli olduğu belirtildi. “Üretimden tüketime domates” konulu panelde, domates ürünün hak ettiği değere ulaştırılması amacıyla, üretim ve pazarlamada yaşanan sorunlar ile çözüm yollarının irdeleneceği duyuruldu.

Karacabey Ziraat Odası ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önderliğinde gerçekleşecek panele Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi, Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçılar Birliği de büyük katkı sağlayacak.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Doç. Dr. Nuray Akbudak'ın yöneteceği panelde; Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca; domates üreticilerinin sorunları, U.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden Prof. Dr. Hasan Vural; domates üretiminin ekonomik analizi, pazarlaması ve sözleşmeli üretimde yaşanan sorunları, Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevat Şahin Balcılar; domates ihracatını artırmaya yönelik çözüm önerileri, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümünden Dr. Barış Bülent Aşık ile Biyosistem Mühendisliği Bölümünden Dr. Burak Nazmi Candoğan da; domates yetiştiriciliğinde sulama ve gübreleme ilkeleri konularında sunumlar yapacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.