ÜRETİM EKONOMİCİ DELEGE… ÜRETİM EKONOMİCİ BAŞKAN

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

30 Aralık’ta Ziraat Odası köy ve mahallelerde delege seçimi olacak, Karacabey’imizin. Ülkemizi 40 yıldır Borçlanma Ekonomisi tutkunu, emireri iktidarlar yönetiyor. Sonucunda ne yazık ki Kitle Örgütlerinin ve Odaların çoğunda iktidar baskıları sonucu yönetimleri de bu siyasi düşüncenin sessiz sözcülerinden oluşuyor.
Oda ve kitle örgütlerinden yalnızca çıkan ses ve demeçler şunlar….
– Sayın Bakana raporu sunduk!
– Şu Oda, bu kitle örgütü Ankara ‘ya çıkarma yaptı!
– Beton dikeceğiz, Bakan Bey “Helal olsun” dedi!
– 7/24 hükümetimizle diyalog halindeyiz!
Rapor salatalarından birşey çıkmadı. Çıkarmalar, Viyana kuşatmaları gibi hüsranla sonuçlandı. Betonlar dikildi, tarlalar yabancı sermayeli bankalara gitti. Diyaloglarda on yıllardır 14 olan polar 12’ye düşürüldü.
Karacabey bu kez doğru, Üretim Ekonomici, raporcu değil çözümcü, çıkarmacı değil Önder, diyalogcu değil Hak arayıcı Başkan ve Yönetim Kurulu çıkarmak zorunda. Bu zorunluluk salt Karacabey’imiz açısından değil Ulusal Tarımımız için, Türk Ulusunun yeniden kendisini doyurabilmesi, üretime hammaddeyi sağlaması açısından da çok önem taşıyor.
2019 kapkara geçecek. AKP kendi iktidarını koruma, yaptığı olumsuzlukların bedelini ödememek için ya zaman kazanma çabası ya da önleme çabası içinde. AKP, yol ayrımında ya Türkiye Cumhuriyetinin partisi olma yoluna girecek ya da zamanından çok daha önce tarihin kapkaranlık sayfasında yerini alacak. Ekonomimiz için Milli olmanın (Bu Millilik AKP’nin adı olmayan Milliliği değil tabii ki), Devletçi olmanın, Kamucu olmanın dönemine girdik, hızla ilerliyoruz. Kısaca Mustafa Kemal Atatürk ‘ün Kemalist ilkelerinin yani 6 okun (Bu 6 ok şimdiki zamanın CHP’sinin değil 1930’ların CHP’sinin 6 Oku) zamanı. Dünyanın yeniden dirilen Ulusları ve Devletlerinde 6 ok uygulanıyor. (Bakınız;Çin,Hindistan, Venezuella, Bolivya,Güney Afrika vb ).
Ziraat Odamızın yeni oluşacak Yönetim Kuruluda, Başkanı da bu çizgide olmalı. Üretim Ekonomici, Kamucu, Devletçi, Halkçı ve en az bunlar önemli Öncü, bilgili, gözünü Çiftçi-Köylü ve Hayvancı için budaktan sakınmayan olmalıdır. Delege seçimlerinde baskılar yaşanabilir. Bu bağlamda Çiftçimiz, Köylümüz ve Hayvancımız seçeceği delegelerde bu özellikleri aramalı, yoksa olanı göreve zorlamalıdır. Üretim ekonomisini savunan, Kamucu, Halkçı ve Devletçi olanlar görevden kaçmamalı, öncülüğe soyunmalı ve ülkemizin geleceğine yön verenlerden olmayı namus bilmelidir.
Kapalı kapılar ardında, gece loşluğunda büroların içinde karar verilip Çiftçimizin, Köylümüzün ve Hayvancımızın yani Üretenin önünün kapatılmayacağı, ülkemizin geleceğinin daha da karartılmamasını sağlayan bir delege, Başkan ve Yönetim Kurulu oluşması dileğiyle.
Yolun AYDINLIK olsun, KARACABEYİM !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.