“Üreticiyi unutmasınlar!”

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca, bitkisel ve hayvansal destekleme tebliğlerinin bugüne kadar açıklanmamasının çiftçiyi kara kara düşündürdüğünü söyledi. Karaca, “Uygulanmaya başladığından itibaren Nisan ayı içinde ilan edilen destekleme tebliğleri çiftçi ve hayvancıya az da olsa bir yön vermekteydi.” dedi.
Tarım gibi önemli temel meselelere seçilmemiş Bakanların bu kadar kayıtsız kalmasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Nuri Karaca, “Ülkemizde şu anda en sıkıntılı sektör olan tarımda yaşanan bu umursamazlık bizleri çok üzmekte ve büyük bir belirsizliğe yol açmaktadır. Buğday ve arpa gibi ürünlerde hasadın başlaması da durumun ne kadar vahim olduğunu göstermektedir. Bunun dışında Şubat ayında Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ve Enerji Bakanı Sayın Fatih Dönmez’in açıkladığı “Tarımsal Faaliyetlerde” (Hayvancılık dahil) kullanılacak elektrikte % 12 oranındaki indirim halen gerçekleşmemiştir. Sulama sezonunun hemen hemen yarıya gelinmesine rağmen bu konuda herhangi bir açıklama yapılmamış ve uygulama da başlamamıştır.
Tarım ve hayvancılık kesimi şu anda sanayici ile aynı fiyatla elektrik kullanması nasıl izah edilebilir. Ayrıca, tarımın bu kadar önemli temel meselelerine seçilmemiş Bakanların bu kadar kayıtsız kalmasının izahı da mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.