Üniversiteliler Longoz Ormanlarını keşfetti

*Belediye ev sahipliğinde, Uludağ Yaşam Topluluğu ve ESN Topluluğu öğrencileri ile gerçekleştirilen longoz ormanları gezisinde, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelerek Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gören 50 öğrenci, Karacabey’in eşsiz longoz ormanlarını ilk kez görme fırsatı buldu.

Karacabey Belediyesi, çevre farkındalığını artırmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekledi.
Uludağ Üniversitesi Doğal Yaşam Topluluğu ile ortaklaşa yapılan etkinlikte, doğaya meraklı gençlere Karacabey’in eşsiz longoz ormanları gezdirildi.
Belediye ev sahipliğinde, Uludağ Yaşam Topluluğu ve ESN Topluluğu öğrencileri ile gerçekleştirilen longoz ormanları gezisine, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelerek Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gören 50 öğrenci katıldı.
Doğa ve Yaban Hayatı hakkında bilgiler verildi
Doğa Fotoğrafçısı ve Belediye Basın Sorumlusu Alper Tüydeş’in rehberliğinde gerçekleşen gezide, öğrencilere doğa ve yaban hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.
Gezi sonrası Yeniköy’de mola veren öğrenciler, dönüşte Ovakorusu Ayı Barınağını da görme imkânı buldu.
Longoz dönüşü teşekkür etmek için Başkan Ali Özkan ile bir araya gelen öğrenciler, Belediye Başkanlık makamında ağırlandı.
Longoza uluslararası tanıtım fırsatı
Gerçekleşen görüşmede Başkan Özkan’a öğrenciler adına teşekkürlerini ileten Doğal Yaşam Topluluğu Başkanı Burak Temel, “Bu gezinin gerçekleşmesi için gösterdiğiniz alakaya çok teşekkür ederiz. Arkadaşlarımızla keyifli bir gezi oldu. Özellikle çevre bilincini artırmak adına bizim için son derece verimli geçti. Bunun yanında, aramızda Erasmus programı kapsamında ülkemize gelen arkadaşlarımız da var. Onlar da bundan sonra, yurtdışından değişimle gelen öğrencileri getirebilecekleri, yeni bir alan keşfetmiş olmanın mutluluğunu yaşadılar. Longoza uluslararası tanıtımda faydası olacaktır diye düşünüyoruz” dedi.
Gelecek odaklı çalışmalarımız sürecek
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, “Çevre bilincini aşılama konusunda gençler büyük önem taşıyor. Gelecek onların. Geleceğe şekil verecek olanlar gençlerimiz. Bugün yaşanan sorunların giderek azalması için bizler, gelecek odaklı çalışmalarımızı da yapıyoruz. Bu farkındalık gezisi de bunlardan birisiydi. Öğrencilerimize desteğimiz sürecek. Baharda daha geniş bir gezi ve bu gezi dâhilinde bir temizlik kampanyası da düşünüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin, başta longoz olmak üzere Karacabey’e duydukları ilgi ve alaka, bizleri de son derece memnun etti” dedi.
Ziyaretin ardından, belediye binası önünde çekilen toplu fotoğraf sonrası öğrenciler Bursa’ya geri döndü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.