Ümmet İftarı yoğun ilgi gördü

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Karacabey Temsilciliği’nin Salı akşamı Ulu Camii’de düzenlediği, ‘3. Ümmet İftarı’ kardeşliği bir kez daha gözler önüne serdi. İftarın ardından da dualar eşliğinde Suriye’deki mülteci kamplarına yardım tırı gönderildi.
Ulu Camii bahçesine yer sofrası şeklinde hazırlanan iftar programı yoğun ilgi gördü. Siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra, çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar menüsü ise yoksul coğrafyaların halini daha iyi anlayabilmek için hurma, çorba, zeytin, simit ve sudan oluştu.
Samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğinde konuşan İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, mübarek Ramazan ayında Müslümanlara karşı yapılan zulümlerin durmasını istedi. Dünyanın her köşesinde eziyet gören Müslümanlara dua ettiklerini ve zulmü lanetlediklerini dile getiren Kahraman; birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi.
Kahraman şunları kaydetti: “Geleneksel olarak bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Ümmet İftarı’na katılan herkese çok teşekkür ediyoruz. Halkımızın yoğun katılımı ile Suriye’ye yardım tırımızı da uğurladık. Ayrıca, yardım tırı ve ümmet iftarına katkısı büyük olan merhum aşçı Akif Durmuş’a da Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz. Bu ümmet iftarlarını, bize mazlum coğrafyaların içinde bulundukları çaresizlikleri bir nebze olsun hatırlatsın düşüncesiyle, onlarla hemhal olmak şuuruyla düzenliyoruz. Ömrümüz oldukça da bu etkinliğe devam edeceğiz.
İHH bir cemaatin kuruluşu değil, bir cemaat değil, ümmetin bir organizasyondur. Bu sebeple ümmet şuurunda olan, ümmet şuuruyla hareket ettiğini söyleyen sivil toplum kuruluşlarına çağrımız oldu. Bu ümmet iftarları ile akabinde o mazlum coğrafyalarda evleri yakılmış, yıkılmış, dul kalmış, yetim kalmış biçarelere yardım tırları göndermek sadece İHH’nın meselesi değildir. Ümmet şuurunda olan tüm STK’ların görevidir. Daha geniş organizasyonlar ve 5 – 10 tırlık yardım etkinliklerini Karacabey’den göndermemiz mümkündür. Sadece bir araya gelmemiz yeterli olacaktır. Biz bu inancı taşıyoruz. Elimizi taşın altına koymaya, her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Ümmetin vahdete, birliğe ihtiyacı var. Ramazan ayı bunlara vesile olmalıdır.
Karacabey İHH olarak Ramazan ayının ilk günü erzak dağıtımımız başladık. Tespit etmiş olduğumuz ihtiyaç sahiplerine, derneğe gelebilenlere buradan erzakları teslim ettik. Gelemeyenlerin de evlerine erzaklarını götürdük. Bu dağıtım bir hafta sürdü. Kimlere dağıttığımızın adres bilgileri ise dosyamızda mevcuttur. Karacabey basınımızla da bunları paylaştık.
Daha sonra Ramazan’ın 2. haftası Karacabey İHH olarak Afrika’ya gittik. Burada yetim giydirme, iftar organizasyonları yapma, kumanya dağıtma ve su kuyularını teftiş etme görevi ile görevlendirildik. Hamdolsun bu kutsal görevi Afrika’nın zorlu bölgesi olan Darfur ve Kesele’de gerçekleştirdik. Ramazan ayının 15’i, Dünya Yetimler Günü olarak kutlanır. Hamdolsun 150’ye yakın yetime hamilik yapan Karacabey İHH, bunlardan 10 tanesine yakını Karacabey’de oturan dedesinin veya annesinin yanında kalan yetim yavrularımıza, bu anlamlı günlerde hediye olarak bayramlıklarını aldık. Bu yetim giydirme organizasyonunda isimsiz kahraman olan esnaflarımıza Cenab-ı Hak’tan bol ecirler diliyoruz, teşekkür ediyoruz.
Allah nasip ederse, önümüzdeki Pazartesi günü Gazi Mahalle’mizin Gazi Camii’nde teravih namazından sonra yine bir yardım tırını göndermeye hazırlanıyoruz. Biz kimseden yardım talebine çıkmıyoruz. Sadece ezanı okuyor, yardım tırını ve tarihini afişe ediyor, kamuoyuyla paylaşıyoruz. Rabbim de bereketlendiriyor. Çünkü şunu herkes iyi bilmelidir ki, yetimin ve mazlumun sahibi Hz. Allah’tır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.