Ümit Kocasakal, Karacabey’e geliyor!

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi, İstanbul Barosu eski Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal’ı ilçe halkıyla buluşturmaya hazırlanıyor.
İstanbul Barosu’nun 2010-2016 dönemlerindeki başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi tarafından düzenlenecek Anayasa Değişikliği Referandumu “Niye Evet, Niye Hayır” konulu konferansa katılacak.
ADD Karacabey Şube Başkanı Haluk Aka, 23 Mart Perşembe günü Ümit Kocasakal’ın konuşmacı olarak katılacağı Başkanlık Sistem konulu panele tüm Karacabeylileri davet etti.
Aka, “Hüseyin Oruç Peker Düğün Salonu’nda 23 Mart Perşembe Saat 19.00’da düzenlenecek panelde, İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, 16 Nisan’da yapılacak referandum hakkında bilgilendirmede bulunacaktır. Başkanlık Sistemi’nin konu olacağı panelimizi ilçe halkımızın kaçırmamasını istiyoruz” dedi.
Ümit Kocasakal kimdir?
Türk hukukçu, İstanbul Barosu’nun 2010-2016 dönemlerindeki başkanı, Doçent Doktor, avukat.
Sinoplu bir baba ve Gümülcine göçmeni bir annenin çocuğu olan Kocasakal, ailesinin işçi olarak çalışmak için gittiği Almanya’nın Köln şehrinde 1966 yılında doğdu. 1986’da Galatasaray Lisesi’ni ve 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.
Bir dönem avukatlık yapmasının ardından 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı oldu. 2000 yılında ‘Karapara Aklama Suçu’ konulu adlı bir tez yazarak doktor ve 2005’te de AB Ceza Hukukunun Esasları adlı bir çalışmayla da doçent oldu. Bazı üniversitelerde dersler verdi. Yayımlanmış çok sayıda makale ve yazısı olan Kocasakal, halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ‘Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı’ başkanlığı görevini sürdürmekte ve öğretim üyeliği yapmaktadır.
Fransızca bilen hukukçu, 7 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Barosu başkanlığına seçildi. 14 Ekim 2012 tarihinde ikinci kez, 19 Ekim 2014 tarihinde ise üçüncü kez bu göreve getirildi. 23 Ekim 2016 tarihinde yapılan baro başkanlığı seçimlerinde ise tekrar aday olmadı. 23 Ekim 2016 tarihi itibariyle Türkiye Barolar Birliği delegesidir. Ayrıca kendisi Yeditepe Üniversitesi’nde Ceza Hukuku dersleri de vermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.