Uludağ’ın arka yüzü Keles, Orhaneli’den haberler getirdim size!

Tek parti iktidarı giderek devletleşiyor.
Bu sadece en tepede gerçekleşmiyor, şehirlerde, ilçelerde bazı AK Parti il ve ilçe başkanları (İl Başkanı Davut Gürkan hariç) adeta, valiler, kaymakamlar gibi davranıyor.
Bazı valiler, kaymakamlar da altta kalır mı, onlar da AK Parti il başkanı gibi hareket ediyor.

                                                                                                                 ****

İşte benzer bir örneğin Bursa’nın dağ ilçesi Keles’te yaşandığı öne sürüldü.
Bölgenin sevilen-sayılan Keles Emniyet amirlerinden birinin, AK Parti İlçe Başkanı Özcan Yeni’nin ‘Bakkalına’ ceza yazdığı için İnegöl’e sürüldüğü iddia edildi.
İddiayı dile getiren İYİ Parti İlçe Başkanı İzzet Kaya:
Ferhat Aydın adında genç bir komiserimiz vardı. İlçede seviliyor, sayılıyordu. İnsanları olumlu yönde yönlendiriyordu. AK Parti ilçe başkanının dükkanını gece 20’den sonra açık görünce önce uyardı, itiraz gelince ceza yazdı. Vay sen misin kanunu uygulayan, arkadaşı buradan sürdüler” dedi.

                                                                                                                ****

Keles’te tanıdık dostlardan zemin yokladım, sadece Emniyet Amiri değil, Keles’in başarılı ve çok sevilen kaymakamı Kübra Teymur’un da gönderilmek istendiği iddiasını dile getirdiler.
Genç idealist kaymakamdan halkın çok memnun olduğu, kadın Kaymakam Teymur’un köylere gittiği, köylünün, esnafın dertlerini dinlediği, özellikle turizmin gelişmesi için çaba harcadığını anlattılar.
Anlıyorum; Türkiye’de hiçbir başarı cezasız kalmadığı gibi gerek Kübra Teymur, gerekse Ferhat Aydın da cezasız kalmamalı (!), yaptıkları iyi şeyler burunlarından fitil fitil getirilmeli!

                                                                                                               ****

Bu vesileyle İYİ Parti İlçe Başkanı İzzet Kaya, bir başka konuyu daha iletti.

Keles Belediyesi 2020 yılında lokantalara 110 bin liralık yemek parası ödemiş…
Salgın sürecinde restoranların açık olduğu günler sayılıyken, Belediye Başkanı Mehmet Keskin bu parayı nasıl harcamış olduğunu doğrusu sadece İzzet Kaya değil ben de merak ettim!

SALGIN DÖNEMİNDE MAKAM ODASINI YENİLEDİ!

Keles’e sözü getirmişken, daha önce YeniDönem gazetesinden İsmail Arslan’ın ‘Salgın bahane, makam şahane!’ yazısında dile getirdiği, salgından hemen önce Keles Belediyesi başkanlık makamının yenilenmesi işini de bir kez daha sormak isterim.

Makam yenilemesi için kaç para harcandı?
Keles her geçen gün irtifa kaybederken, kamu eliyle gönderilen paralar neden gereksiz harcamalara gidiyor?

GÖYNÜKBELEN ÜVEY EVLAT MI?

CHP’li Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Emin Dündar aradı, Keles-Seferışıklar-Göynükbelen yolunun fotoğraflarını attı.

Delik-deşik, yaması bile yapılmayan bir asfalt, yağmur yağdığında göl haline gelen çöküntülerin oluştuğu 8 kilometrelik yol…

Emin Dündar ve Göynükbelen’de yaşayan vatandaşlar haklı olarak soruyor:
“Biz üvey evlat mıyız?”
Ben de soruyorum, makamı yenilemek, 110 bin liralık yemek, vatandaşın yolundan daha mı önemlidir?

                                                                                                       ****

Öte yandan konuyu CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu TBMM’de gündeme getirerek şunları söyledi:
Büyükşehirleri kaybetmemek için beldeleri mahalleye, ilçeleri büyükşehirlere dâhil eden Büyükşehir Yasası’nın yarattığı tahribatları ortaya koyan o kadar çok örnek var ki; köy meralarının satılması, su faturaları, ulaşım gibi dertlerle yüzleşen köylüler, sorunların çözümünde de etkisiz kalıyorlar.
 Bursa’nın eski beldelerinden biri olan Göynükbelen’de yaşayanlar, köstebek yuvasına dönen 8 kilometrelik Seferışıklar-Göynükbelen yolunun onarılmasını bekliyorlar. Tam 3 belediyeyi yakından ilgilendiren bir bölge burası. Büyükşehir, Osmangazi ve Orhaneli Belediye Başkanlarına dertlerini anlatamadıkları için bizden, seslerine ses olmamızı istiyorlar. Meclisten sesleniyorum: Büyükşehir, Osmangazi ve Orhaneli Belediye Başkanları; Göynükbelenlilerin yol sorunlarını bir an önce gerçek anlamda çözmelidirler.”https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=enBursaHaber&dnt=true&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfX0%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1387407460898680837&lang=tr&origin=https%3A%2F%2Fenbursa.com%2Fyazarlar%2Fyuksel-baysal-35%2Fuludag-in-arka-yuzu-keles-orhaneli-den-haberler-getirdim-size-11062.html&sessionId=b0a1da1bd4c705cc3189b5ebe39ead3d0fae965d&siteScreenName=enBursaHaber&theme=light&widgetsVersion=82e1070%3A1619632193066&width=550px

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.