“Uluabatlı Hasan Yağlı Güreşleri daha kapsamlı olacak”

*Ülkemizin en köklü etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 657’ncisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi, Merkez Hakem Komitesinin iki önemli ismi Sadullah Tanrıkulu ve Ali Varol, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret etti.
*Ziyarette; Ramazan ayında düzenlenen ve Kırkpınar Güreşleri’nin provası olarak nitelendirilen ‘Uluabatlı Hasan Yağlı Güreşleri’nin yoğun bir katılımla ve başarıyla gerçekleştirilmesinden dolayı duyulan memnuniyet ifade edilirken, Başkan Ali Özkan da bu organizasyonu önümüzdeki yıllarda çok daha büyük boyutlu hale getireceklerini söyledi.

Karacabey’de, Kırkpınar Güreşleri’nin provası olarak nitelendirilen Uluabatlı Hasan Yağlı Güreşleri, bu yıl ilçe stadyumunda ilk kez gece müsabakaları olarak gerçekleştirilmiş, on binlerce Karacabeyli ve bölge şehirlerden gelenlerle birlikte de ramazan ayında, ilçedeki coşku katlanmıştı.
657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Merkez Hakem Komitesi Üyesi, eski Başpehlivan ve aynı zamanda kule hakemlerinden Sadullah Tanrıkulu ile Karacabey Belediyesi Gençlik Spor güreş antrenörü ve meydan hakemi Ali Varol, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret ederek, her iki organizasyonla ilgili fikir alışverişinde bulunup, gelecekte yapılabilecek çalışmaları konuştu.
Ziyarette; geçtiğimiz ay düzenlenen ‘Uluabatlı Hasan Yağlı Güreşleri’nin yoğun bir katılımla gerçekleştirilmesinden dolayı duyulan memnuniyet ifade edilirken, Başkan Ali Özkan da bu organizasyonu önümüzdeki yıllarda çok daha büyük boyutlu hale getireceklerini söyledi.
Karacabey’in ata sporumuzla anılması mutluluk verici
İlçede gerçekleşen güreşlerin başarılı bir şekilde yapıldığının altını çizen Tanrıkulu ve Varol, Karacabey’in artık ata sporumuz olan güreşle anılmasından büyük mutluluk duyduklarının altını çizdi.
Ziyaretçilerine teşekkür eden Belediye Başkanı Ali Özkan da belediye olarak spora ve sporcuya tam destek verdiklerine değinerek, özellikle güreşte elde edilen başarıların ilçe halkını da gururlandırdığını söyledi.
Ata sporumuz olan güreşin, gelecek kuşaklara ulaştırılmasını asli görev olarak benimsediklerini sözlerine ekleyen Özkan, Uluabat Yağlı Güreşleri’ni gelecekte çok daha kapsamlı hale getireceklerini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.