Uluabatlı Hasan şanına yaraşır törenlerle anıldı

*İstanbul’un fethinin 563. yıldönümü, önceki gün Yenikapı miting alanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilirken, fetih törenlerinin bir başka adresi de Uluabatlı Hasan’ın doğduğu yer olan, Bursa’nın Karacabey İlçesi’ne bağlı Uluabat Mahallesi oldu.

İstanbul’un fethinde surlara bayrağı diken isim olan Uluabatlı Hasan, doğduğu yer olan Bursa’nın Karacabey İlçesi’ne bağlı Uluabat Mahallesi’nde düzenlenen törenlerle anıldı.
İstanbul’un fethinde yer alan iki önemli şahsiyetten; Rumeli Beylerbeyi Fatih Sultan Mehmet’in Dayısı Karacabey ile Uluabatlı Hasan’ın hemşerileri olmakla gurur duyan Karacabeyliler, Uluabatlı Hasan adına düzenledikleri görkemli etkinliklerle, fetih heyecanını doyasıya yaşadı.
İstanbul’un fethinin 563. yıldönümü sebebi ile Karacabey Belediyesi’nin Uluabatlı Hasan anısına düzenlediği etkinlikler, Uluabatlı Hasan Anıtı’na sunulan çelenkler ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, etkinliklere; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, protokol mensupları ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Uluabatlı Hasan Adına Belediyeden Güreş Şenliği
Uluabatlı Hasan adına düzenlenen ve gün boyu süren etkinliklere, Uluabat Mahalle Camii’nde okunan Mevlidi-Şerif ve dualarla devam edilirken, etkinliklerin son adresi Uluabat Çayırı’ndaki ‘2. Uluabatlı Hasan Yağlı Güreş Şenlikleri’ oldu.
Mehteran ve kılıç kalkan ekiplerinin gösterilerinin ardından başlayan 2. Uluabatlı Hasan Yağlı Güreşleri’nde, Antalyalı iki isim Hasan Tuna ve İsmail Koç arasındaki final müsabakası adeta nefesleri kesti.
Güreş severlerin büyük heyecanla izlediği ve Türkiye’nin dört bir tarafından vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği güreşlerin final karşılaşmasında, İsmail Koç’un yer kündesine oldukça teknik bir ayak hamlesi olan Kılçık oyunu ile karşılık veren Kırkpınar şampiyonlarından Hasan Tuna, başpehlivan oldu.
Öte yandan ilk kez gerçekleştirilen Ağalık İhalesi’ni 81 Bin TL’la kazanan İşadamı Adem Bektaş da, Karacabey’in Ağası seçildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.