Uluabat Gölü’ne 150 bin balık

Karacabey Uluabat Gölü’ne Tarım İl Müdürlüğü tarafından 150 bin yavru sazan bırakıldı. Uluabat’la birlikte İznik ve Bursa genelindeki göletlere toplam 380 bin adet balığın bırakıldığı kaydedildi.
       Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Bursa Tarım Müdürlüğü’ne gönderilen balıklar, poşetler içinde araçlara yüklenerek, bırakılacakları göllere götürüldü. Sportif avcılığın geliştirilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde her yıl göl ve göletlere balık bıraktıklarını ifade eden Bursa Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Koçkaya, “Sulama maksatlı yapılan göletlerin balıkçılığa kazandırılması hedefleniyor. Atıl durumda olan su kaynakları üretime kazandırılarak, farklı üretim modellerinin uygulanmasına olanak sağlanıyor. Ülkemizde eksikliği hissedilen sportif avcılık alanlarının ilimizde oluşturulması yönünde önemli bir adım atılmıştır. Bu çalışmalarla sportif avcılığın gelişmesi sağlanırken, aynı zamanda rezervuarın popülasyonunda da olumlu yönde gelişme sağlanmaktadır. Balıklandırma çalışması düzenli olarak her yıl yapılmaktadır” dedi.
       Vatandaşlardan balık neslinin çoğalması için bilinçli davranmalarını isteyen Koçkaya, “Vatandaşlarımıza ve köylümüze düşen görev, doğal göl ve göletlere bırakılan bu yavruların korunmasına yardımcı olmak, bunların büyüyerek en azından bir kez üremesine olanak tanımaktır. Böylelikle doğal üreme döngüsü sağlanacaktır. Bu amaçla 2005 yılında 1 milyon 70 bin, 2006’da 994 bin, 2007’de 258 bin, 2008 yılında 404 bin 350 ve son olarak da 2009 yılında ise 387 bin adet olmak üzere toplam 3 milyon 113 bin 350 adet sazan yavrusu son beş yılda doğal göl ve göletlere atılmıştır” diye konuştu.
       Poşetlere doldurulan balıkların 150 bini Uluabat ile İznik Gölü”ne, 80 bini ise diğer göllere bırakıldı. Balıkların Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü’nde yetiştirildiği öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.