Ulu Cami’de ağaç katliamı

Karacabey Ulu Cami'de restorasyon uğruna ağaçların kesilmesi büyük tepkilere neden oldu. Her ne sebeple olursa olsun böyle bir katliamın kabul edilebilir olmadığını belirten vatandaşlar, “Gerçekten çok yazık. Hem kutsal bir mabedi restore edeceksin, hem de ağaçları keseceksin. O güzel ağaçlara günah değil mi?” şeklinde tepki gösterdi.
    Karacabey'in en önemli tarihi yapılarından biri olan Ulu Cami'nin restorasyonu sırasında bahçe içinde duvar dibinde bulunan birçok zeytin ve selvi ağaçlarının katledilmesi tepkileri de beraberinde getirdi.
    Restorasyon uğruna ağaçların kesilmesini eleştiren vatandaşlar, böyle bir katliama nasıl izin verildiğini sorguladı. Vatandaşlar, “Sebep ne olursa olsun, o güzelim ağaçların kesilmesi mi gerekiyordu? Bu konuda ayrıntılı açıklama bekliyoruz” dedi.
CHP'den sert tepki
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü, Ulu Cami'de yaşanan ağaç kesimine sert tepki gösterdi. Yaşanan süreci 'katliam' olarak nitelendiren İlçe Başkanı Gönül Avil, “Burada oldu-bittiye getirilerek onlarca savunmasız ağaç; restorasyon adı altında katlediliyor. Ulu Cami'ye hayat veren bu ağaçlar, her ne olursa olsun kesilmemeliydi. Gerekirse proje değişmeli ama ağaçlar yerinde kalmalıydı. İlçe yönetimi olarak katliamı kınıyor ve burada olup bitenlerin yakın takipçisi olacağımızı belirtiriz” dedi.
Bir ağaç kesilecek biliyoruz!
Diğer taraftan konuyla ilgili görüştüğümüz AK Parti İlçe yöneticileri ise, “Ağaçların kesimiyle ilgili net bir bilgimiz yok. Yalnızca yangın sonrası zarar gördüğü belirtilen bir selvi ağacının kesileceğini biliyoruz.
    Bir de projede alt kata bay, bayan ve engelli tuvaletleri, morg ve gasilhane yapılacak. O nedenle söz konusu bölgede bulunan bazı zeytin ağaçları kesilmiş olabilir. O bölge projede inşaat alanı kapsamında” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.