Ulu Cami ne zaman ibadete açılacak?

Karacabey'de geçtiğimiz yılın Mart ayında restorasyon çalışmaları sırasında cayır cayır yanan 6 asırlık Ulu Cami, aradan 17 ay geçmesine karşın ibadete açılamadı.

Çalışmaların ağırdan alındığının altını çizen vatandaşlar, yangının üzerinden geçen zamanda gökdelen yapılabildiğini vurguladı.

Bugüne kadar defalarca “Kısa sürede bitecek” sözü verildiğini hatırlatan vatandaşlar, onarım çalışmalarının uzamasına anlam veremediklerini söyledi.

Vatandaşlar, “Her fırsatta din ve Müslümanlık üzerinden siyaset yapıyorlar ama bir camiyi ibadete açamıyorlar. Başka dinler için her türlü fedakarlığı gösteren AKP, yanarken ciğerimizi de yakan, Ulu Cami'yi neden hala onaramadı? Bunun açıklamasını bekliyoruz. Yoksa Ulu Cami'yi seçim yatırımı olarak mı düşünüyorlar? Seçim zamanı bir bakan getirip açılış için tören hazırlığı mı yapıyorlar? Şu tarihte bitecek diye defalarca söz verdiler. Sürekli mazeret ürettiler. İşin içinde ne varsa açıklasınlar. 17 ayda 117 daire yapılırdı. Acaba Türkiye'de bir kilise yanmış olsaydı, tekrar onarılması bu kadar uzun sürer miydi?” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.