“Ülkemiz üzerinde oynanan oyun büyük ama vatandaş olarak senin Oy’un daha büyük”

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, 1 Kasım Pazar günü yapılacak olan “Milletvekili Genel Seçimi” ile ilgili yazılı bir basın açıklamasında bulundu.
Erol yaptığı açıklamada; “Çok kıymetli Karacabeyliler 1 Kasım Pazar günü yapılacak olan Milletvekili Seçimlerinin öncelikle ilçemize, Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını Cenab’ı Allah’tan niyaz ediyorum. 1 Kasım, normal seçimlerden öte, Türkiye’nin önüne koyulan engellerin aşılıp aşılmayacağının milletimiz tarafından karar verileceği, belki de geleceğimizle ilgili en önemli kararın alınacağı bir seçim haline gelmiş bulunmaktadır.
Partimiz 7 Haziran’da yapılan seçimler sonucunda hem Karacabey’de, hem de Türkiye genelinde girdiği 10 seçimden de birinci çıkarak halkımızın desteğini almaya devam etmektedir. Fakat %41 gibi yüksek bir oy almamıza karşın 18 milletvekili eksiğinden dolayı tekrar iktidar olamamış ve tüm çabalarımıza rağmen koalisyon görüşmeleri neticesiz kalmıştır.
Akabinde Anayasanın Cumhurbaşkanına verdiği yetki uyarınca Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez seçim hükümetiyle 1 Kasım’da tekrar milletimizin iradesine başvurulacaktır.
Sandık demokrasinin nefes borusudur
Pazar günü yapılacak olan seçimlerde sağduyulu milletimiz sandık başına giderek tercihini mutlaka yapmalıdır. Milletimizin verdiği karar neticesinde bütün siyasi partilere milletin iradesine saygı duymak kalacaktır. 7 Haziran seçimlerinde milletimiz siyasete bir ikaz yaparak mevcut duruma göre yol haritasının belirlenmesini istemiştir. Geçen beş aylık süreçte partimiz verilen mesajı iyi okumuş ve bu yönde çalışmalarına devam etmiştir. Çok çeşitli istişareler ve toplantılar sonucunda yine halkımıza kendimizi anlatabilmek için sahalara inmiş bulunmaktayız. Karacabey’de Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz bir koldan, İlçe Teşkilatımız, Eski İlçe Başkanlarımız,Yönetici ve Meclis Üyelerimiz, Kadın Kollarımız ve Milletvekili Adaylarımız ile her koldan seçim çalışmalarımızı sürdürdük ve kıymetli halkımızla iç içe istişarelerde bulunduk. Çok verimli bir seçim dönemi geçirdik kanaatindeyiz. Bu kapsamda terörden, dış politikaya varıncaya kadar, memleketin karşı karşıya olduğu bunca tehdit karşısında CHP’nin milli bir tutum takınmadığını hayretler içinde izlemekteyiz. Sadece hamasi nutuklarla, Tek parti döneminin ideolojik bağnazlığından kurtulup milletin hayrına bir şey yapmayacağı aşikardır. Milletin iradesine saygı göstermeyen milletin değerlerini aşağılayan bu zihniyet Menderesi ve arkadaşlarını asan zihniyettir. Hatırlatmakta fayda var CHP iktidarda olduğu dönemlerde millet yokluğu da kıtlığı da gördü. Emekliler maaş kuyruklarında ölüyordu. Cenazeler hastanelerde rehin kalıyordu. CHP’nin geçtiği yerde ot bitmez. Üçüncü köprü, üçüncü hava limanı ve kanal projeleri başta olmak üzere AK Partinin ülkemize kazandırdığı bütün büyük projelere karşı çıkarak, bu konularda bile milli bir tutum sergilememektedirler. ‘Türkiye’nin AK Partisiz bir koalisyona ihtiyacı var’ diyerek açık ara Türkiye’nin birinci partisi çıkan AK Partiye ve ona oy veren herkese hakaret edip yok saymak sadece AK Partiye yapılan bir hareket değil aynı zamanda demokrasinin olmazsa olmazı milletin iradesine olan tahammülsüzlüktür.
MHP ise Devlet Bahçeli’nin daha seçim sonuçlarının açıklandığı ilk gece kendi başarısızlığını bir AK Parti –CHP olası koalisyonuyla, ana muhalefet hülyasıyla koltukta kalabilmek adına kendini başarılı gösterme çabaları ve saldırgan tavrıyla MHP’nin başına geçtiği günden beri sürekli mağlup olduğu gerçeğini gizleme çabası içerisine girdiğini görmüş bulunmaktayız. Bahçeli yıllar sonra da olsa iktidarın ortağı olma fırsatını sadece ve sadece kendi kişisel ihtirasları ve cemaatin kayığına binmesi nedeniyle reddetmiş, bu tarihi dönemeçte sorumluluk almaktan kaçmıştır. Her türlü iç ve dış tehdit kumpasının arttığı bu dönemde elini taşın altına koymayacaksın da ne zaman koyacaksın. Bahçeli’nin bu tavrına sadece bizler değil Milliyetçi camiada bir anlam verememektedir. Rahmetli Türkeş’in zamanında ortaya koyduğu ittifak tercihini ve Milli Tavrı kendisi ortaya koyamamıştır.
Türkiye Bahçeli’nin vizyonsuz hülyalarına bırakılmayacak kadar değerli bir ülkedir. Türkiye; Türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, sünnisiyle, alevisiyle 78 milyon hepimizin ülkesidir. Terörle mücadelede sürekli AK Parti’yi eleştiren Sayın Bahçeli neden AK Parti’nin koalisyon teklifini reddetmiştir ve neden Seçim Hükümetine üye vermeyerek, terörle mücadele edilen bir dönemde iki parti tabanın da sıcak baktığı koalisyon seçeneğin de AK Partiyi yalnız bırakmıştır. Sorumluluk almaktan, hükümet kurmaktan, terörle mücadele etmekten, uykusuz kalmakta, ter dökmekten ve milletin derdiyle dertlenmekten kaçıp, sadece “slogan milliyetçisi” olmayı yeğlemişlerdir. Oysa bizim milliyetçiliğimiz de ülkemizin zor günlerinde “bay hayır” olmak yoktur. Bizim milliyetçiliğimizde vatanın her koşulda ve şartta emrinde olmak vardır. Elimizi taşın altına koymak vardır. Sürekli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile uğraşan Bahçeli, medyanın şirin göstermeye çalıştığı apaçık terör destekçisi olan kişilere hiçbir sözünün olmaması da oldukça manidardır. Son dönemde devletin terör listesine aldığı paralel yapının avukatlığına soyunup, başka bir terör örgütü PKK’nın argümanlarıyla AK Partiyi eleştirmek midir milliyetçilik? Bir çantayla ülkenin geleceğini taşıdığını ama bunu bir seçim arifesin de bile açıklamaktan kaçınmak mıdır milliyetçilik? Bahçelinin milliyetçiliği salon milliyetçiliğidir. El öptürme milliyetçiliğidir. Cemaatin sözcülüğünü yapanlar gibi kendisi de bu seçimlerden sonra sandıktan gereken cevabı alacaktır.
Açıkça kendilerinin ifade ettiği gibi terör örgütlerine sırtını dayayan HDP ise 7 haziran seçimlerinden önce saz çalan sevgi kelebeği gibi görünerek Kürt halkını kandırmak ve Kandil’in talimatları doğrultusunda hareket etmekten başka ne yapmıştır da 1 Kasım’da tekrar oy istemektedir. PKK ve şehir yapılanmalarının Doğu ve Güneydoğu da kaos havası estirmesi, kalleşçe kurduğu tuzaklarla polis ve askerimizi şehit edip baba ocaklarına ateş düşürmekten başka ne yapmıştır? HDP kürt kardeşlerimizin temsilcisi hiçbir zaman olmamıştır. Terör ile arasına mesafe koymadığı sürece de olamayacaktır. Demirtaş’ın insanları sokağa çağıran onlarca kürt kardeşimizin öldürülmesine sebep olduğunu unutmuş değiliz. Kürt kardeşini öldürenler nasıl kürtleri temsil edebilir. PKK’nın amacı Türkiye’yi 90’lı yıllara döndürmektir. AK Parti buna asla müsaade etmeyecektir. AK Parti demokratikleşmenin garantisidir.
Paralel yapı 30 Mart seçimlerinde sokaklardaydı, 7 Haziran seçimlerinde ise yer altına gizlenerek çalışmalarını sürdürürken 1 Kasım seçimleri öncesi ise bürokraside etkin olup; milletimize, köylümüze ve esnafımıza zulmetmektedir. Çakallar puslu havayı severmiş, şu anda ülkede icracı bir hükümetin olmaması bu yapının işine gelmektedir ancak 1 Kasım seçimleriyle birlikte AK Parti tekrardan iktidar olacak ve kaldığı yerden ülkenin sorunlarını ele alıp zaman kaybetmeden hizmetlerine devam edecektir. Muhalefette çok çalışacak ve iktidarın alternatifi olduğunu milletimize gösterecektir. Yoksa böyle dışarıdan aldığı talimatlarla sürünmeye devam edeceklerdir.
Unutulmamalıdır ki bu seçim sonuçları dünyada da çoğu yerde merakla bekleniyor. Bu seçim sonuçlarına Ya Gazze sevinecek ya da Telaviv. Ya dünyadan tecrit edilmiş ilacı suyu olmayanlar sevinecek ya da masum çocukları öldürmeye devam eden katiller, ya Suriye’de bombalar altında açlıktan kedi köpek yiyenler sevinecek Ya da ülkesinde yüz binlerce masum insanı katleden diktatör, ya medya baronları sevinecek ya da yıllarca bu ülkenin kurumlarında 2. Sınıf muamele gören ezilen insanımız, ya Amerika’dan beddua yağdıranlar sevinecek yada gece yarısı kalkıp Sayın Cumhurbaşkanımıza da dua edenler. 1 Kasımda kimleri sevindireceğimize karar vermek sizlerin elinde.
Kaldığımız yerden güçlü olarak devam edebilmek için tüm halkımızın desteğine talibiz. Ülkemiz üzerinde oynanan OYUN büyük ama vatandaş olarak senin Oy’un daha büyük. Seçimlerin ülkemize hayırlı olması dileğiyle yine yeniden “TEK BAŞINA, İŞ BAŞINA” diyor ve Saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.