“Ülke bütünlüğünün garantisi CHP’dir”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Gönül Avil, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam eden yeni anayasa çalışmalarına dikkat çekerek, “Ülke bütünlüğü tartışmaya açılamaz ve Türk vatandaşlığı tanımı Anayasa'dan çıkarılamaz” dedi.

Ülkenin bağımsızlığı, özgürlüğü ve bütünlüğü için sürekli mücadele edeceklerinin altını çizen Avil, “Anayasanın ilk 4 maddesi kırmızı çizgilerimizdir. Sosyal, laik, hukuk devletini korumak için bunu söylüyoruz. Kimse üzülmemeli, bu ülkede kimse kendini öteki görmemelidir. Hepimiz barış içinde yaşamalıyız. Kimliğimiz, inancımız, siyasi görüşümüz ne olursa olsun bu ülkede barış içinde yaşamalıyız.

Bildiğiniz gibi TBMM'de yeni anayasa çalışmaları sürmektedir. Biz CHP olarak diyoruz ki, 'Ülke bütünlüğü tartışmaya açılamaz ve Türk vatandaşlığı tanımı Anayasa'dan çıkarılamaz.'

CHP olduğu sürece bu ülkenin birliğinden, bütünlüğünden, üniter yapısından kimse endişe duymasın. Onun garantisi biziz. Bu ülkeyi kuran kadrolar CHP'yi de kuran kadrolardır.

Bu ülkenin bağımsızlığı, özgürlüğü ve bütünlüğü için sürekli mücadele edeceğiz. Bu bizim CHP olarak temel görevlerimizden birisidir. Varlık nedenimiz de budur.

Elbirliğiyle kimseyi ötekileştirmeden bu ülkede barışı ve huzuru sağlayalım.

Ülkenin bütünlüğü, barış ve huzurun sağlanması için CHP'nin elini değil, başını taşın altına koyduğunun ülkemizin güzel insanlarınca bilinmesini isterim” ifadelerine yer verdi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.