Uğur Okulları’ndan “erkenSTEM” yaklaşımı

Uğur Okulları, öğrencilerinin araştıran, sorgulayan, üreten nesiller olarak yetişmesi amacıyla uyguladığı “erkenSTEM” eğitim yaklaşımının ilk Fuar Haftası’nı gerçekleştirdi. 21 Aralık 2019 – 4 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılan erkenSTEM Fuar Haftası’nda öğrenciler, velilerine “Makineler Dünyası” ve “Yeşil Dünyamız” temalarının ortak sunumunu yaptı.

Uğur Okulları Karacabey Kampüsü,  4-10 yaş arasındaki öğrencilerin üreten, sorgulayan, analitik düşünen, deneyimleyerek öğrenen ve ezbercilikten uzak şekilde yetişmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda okulda düzenlenen erkenSTEM Fuar Haftası’nda öğrenciler, hazırlamış oldukları projeleri kendi ailelerine sundu. 8 haftalık süreci değerlendirmek, hayata geçirilen ürünleri sergilemek amacıyla düzenlenen Fuar Haftası’nda öğrenciler kazanımlarını velileri ile paylaştı.

“Öğrenciler, özgüvenlerini destekleyen çalışmalarda yer alıyor”

Uğur Okulları Karacabey Kampüsü STEM Bölüm Başkanı Hüseyin Tuncay Emir, öğrencilerin erkenSTEM kazanımlarını velilerine sundukları Fuar Haftası’nın çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de okul öncesi ve ilkokul seviyesinde STEM eğitim yaklaşımını erkenSTEM Programı olarak uygulayan ilk eğitim kurumuyuz. erkenSTEM Programı’nda proje temelli öğrenme yaklaşımıyla çalışmalar yapıyoruz ve her projede bir STEM disiplinini temel alarak ilerliyoruz. Eğitimlerimizin Fuar Haftası’nı velilerimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz süreç içerisinde yaptıkları tüm çalışmaları taslaklardan çizimlere, süreç içerisinde kendilerine düşen rollerden ürünün son haline varıncaya kadar pek çok aşamayı velileriyle paylaşıyorlar. Kendilerini ifade edebilme, topluluk önünde konuşabilme gibi özgüvenlerini destekleyen çalışmalarda yer almış oluyorlar.” şeklinde konuştu.

erkemSTEM Nedir?

Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma olan STEM, disiplinler arası bir eğitim yaklaşımıdır. Uğur Okulları, 4-10 yaş arasındaki öğrencilerin üreten, sorgulayan, analitik düşünen, deneyimleyerek öğrenen ve ezbercilikten uzak nesiller olarak yetişmesini sağlamak amacıyla, okul öncesi ve ilkokul müfredatı ile uyumlu ‘erkenSTEM’ Programına yer veriyor. erkenSTEM ile derslerde edinilen kazanımların, STEM disiplinleriyle ve güncel yaşamla birleştirilerek çok boyutlu düşünmenin öğrenilmesi sağlanıyor, öğrencilerin analitik düşünme becerisi kazanması hedefleniyor.                       

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.